İsrail’in Han Yunus Kentinin Batısındaki saldırısı
İsrail ordusu, Han Yunus kentinin batısındaki El-Mevasi’ye saldırı düzenledi. Daha önce mülteci kamplarına saldıran İsrail ordusu bu sefer bu bölgenin “güvenli bölge” olduğunu iddia etti.
Saldırı Sonrası Hastaneye Yaralılar Getirildi
Hastane kaynaklarından alınan bilgiye göre, saldırıda hayatını kaybedenlerin cenazeleri ve yaralılar, Kuveyt Sahra Hastanesi’ne getirildi.
Zorunlu Göç Emri Verilmişti
İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, Filistinlilerden Han Yunus kentinin doğusundaki bölgeleri acilen boşaltmalarını istedi. Bölgenin “güvenlikleri için” adı altında verilen bu emir üzerine bölgeden zorunlu göç eden Filistinliler, El-Mevasi bölgesine doğru yol aldı.
Hastane Tahliyesi Başladı
İsrail’in bölgedeki hastane için boşaltma emri vermesinin ardından, Gazze-Avrupa Hastanesi çalışanları hasta, yaralı ve cihazların tahliyesine başladı. Hastalar Nasır Hastanesine nakledildi.
Filistinliler El-Mevasi’ye Yerleşmek Zorunda Kaldı
Bölgeden tahliye edilen Filistinliler Mevasi bölgesine yerleşmek zorunda kaldı. Bu alanda altyapı, kanalizasyon, elektrik hattı ve iletişim gibi temel ihtiyaçlar karşılanamadığından zor koşullar altında hayatlarını sürdürmek zorunda kaldılar.