Türk futbolunun önde gelen ekipleri Galatasaray ve Fenerbahçe, sezonun en önemli derbisinde bugün saat 20:00’de Ali Sami Yen Stadyumu’nda karşı karşıya gelecek.
Mücadele öncesinde, Türkiye’de birçok takımda forma giymiş, Galatasaray’ın da eski oyuncularından olan Hollandalı futbolcu Ryan Babel, HT Spor’a özel açıklamalarda bulundu.
Babel’in açıklamalarından bazıları şu şekilde:
“DERBİLERDEN HER ZAMAN KEYİF ALDIM”
Derbi atmosferinin futbol oynamak için daima olağanüstü olduğunu ifade eden Babel, bu maçlardaki yoğun duyguların kendisini her zaman heyecanlandırdığını belirtti. Hem Beşiktaş hem de Galatasaray ile oynadığı tüm derbi karşılaşmalarından keyif aldığını ifade eden Babel, Türkiye’deki her derbinin kendine özgü bir anlam taşıdığını vurguladı. Hollanda’daki Feyenoord ile de bir derbi deneyimi olduğuna dikkat çekti.
“FENERBAHÇE HER ZAMAN ZOR BİR RAKİP”
Kadıköy’de galip gelmenin zorluğuna değinen Babel, Fenerbahçe’nin kendi sahasında her zaman güçlü bir rakip olduğunu belirtti. Derbi karşılaşmalarına oyuncuların farklı bir motivasyonla hazırlandıklarını ifade eden Babel, taraftarların uzun süre öncesinden bu maçları konuştuğunu ve medyanın da bu konuyu sürekli gündemde tuttuğunu vurguladı.
“İKİ TAKIM ARASINDAKİ FARK AZ”
Her iki takımın da formda olduğunu ve harika teknik direktörlerle donatıldığını düşünen Babel, aralarındaki farkın oldukça küçük olduğunu belirtti. Maçın detaylara ve biraz da şansa bağlı olacağını ifade eden Babel, Galatasaray’ın kilit oyuncuları arasında Muslera, Torreira, Mertens ve Osimhen’i sayarken, Fenerbahçe’nin önemli oyuncuları olarak Mert Hakan, Tadic, Talisca ve Nesyri’yi öne çıkardı. Hücuma yönelik tahmininde Galatasaray’ın maçı 2-1 kazanabileceğini belirtti.
“TEKNİK DİREKTÖRLÜK PLANLARIM VAR”
Babel, teknik direktörlük yapmayı düşündüğünü fakat bunun için henüz erken olduğunu dile getirdi. Şu anda Dubai’de bir futbol okulu üzerinde çalıştığını ve gelecekteki hedeflerini belirlemeye devam ettiğini ifade etti.