Erdoğan: “Gündemdeki Değerlendirmeler ve İsrail’in Son Durumu”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KKTC ziyaretini tamamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dönüşte uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, dünya çapında yaşanan kesinti kriziyle ilgili olarak “Dünyadaki sıkıntı bizde aynen yok. Daha iyiyiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uçakta gerçekleştirdiği söyleşide gazetecilerin soruları ve Erdoğan’ın cevapları şu şekildeydi: Yunan Savunma Bakanının Türk askeri ve Türkiye ile ilgili ‘Ada’da işgalci’ ifadelerine tepki gösteren Erdoğan, Türkiye’nin Kıbrıs Barış Harekatı’nın barış için yapıldığını vurgulayarak, Türk askerinin şanlı bir maziye sahip olduğunu belirtti. Erdoğan, Yunanistan ile iyi komşuluk ilişkileri geliştirmek istediklerini ve Türkiye’nin bu tür hezeyanlara sessiz kalmayacağını söyledi.

Erdoğan, KKTC Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’nın Güney Kıbrıs’ın deniz üssü inşa etme girişimlerini değerlendirerek, Kuzey Kıbrıs’ta başkanlık ve parlamento binalarının inşa edildiğini ve Türkiye’nin siyasi üsler oluşturduğunu belirtti. Ayrıca Türkiye’nin yeni doğalgaz gemisi alımıyla ilgili bilgi veren Erdoğan, geminin Türkiye’ye 2 ay sonra ulaşacağını ve doğalgaz üretiminde kullanılacağını söyledi.

Erdoğan, Türkiye’nin savunma sanayisinin geldiği noktayı değerlendirerek, Türkiye’nin insansız hava araçlarından savunma sanayisinde dünya ile yarıştığını söyledi. Erdoğan, Türkiye’nin terörle mücadele kararlılığını vurgulayarak, terör örgütlerinin faturayı ağır ödemesinin devam edeceğini belirtti.

Uluslararası Adalet Divanı’nın İsrail’i işgalci ilan ettiği ve tazminata mahkum ettiği kararı değerlendiren Erdoğan, İsrail’in bu kararları uygulamadığını ancak uluslararası toplumun baskı yapması gerektiğini belirtti. Erdoğan, İsrail’in Gazze’deki saldırılarını sürdürdüğünü ve bölgeyi ateşe atma çabasında olduğunu söyleyerek, bu durumun engellenmesi gerektiğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan: “Gündemdeki Değerlendirmeler ve İsrail’in Son Durumu”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye'ye Dair ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!