Son dakika haberine göre, ABD Başkanı Joe Biden, dün yaşanan ABD eski Başkanı Donald Trump’a karşı gerçekleşen suikast girişimi sonrasında önemli açıklamalarda bulundu.
Başkan Biden’ın yaptığı açıklamalardan öne çıkanlar şu şekilde:
“Donald Trump ve hayatını kaybeden mağdurun ailesine başsağlığı diliyoruz. Olayda ateş açıldıktan sonra mağdur hayatını kaybetti. Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve ben, acil durum odasındaydık. Saldırganın motivasyonu henüz tespit edilemedi. Lütfen spekülasyon yapmadan bekleyelim.”
“Trump’ın korunması için emir verdim”
Başkan Biden, bu tür saldırılara kesinlikle izin verilemeyeceğini vurgulayarak, “Bu bizim değerlerimizle bağdaşmaz. Görüş ayrılıkları olabilir ancak ABD’nin kimliğini unutmayacağız. Konuyla ilgili detaylı bir brifing aldık ancak saldırının amacı hakkında henüz bilgi sahibi değiliz. Trump’ın korunması için gerekli önlemleri aldık ve olayın tam olarak araştırılması için ayrı bir soruşturma emri verdim.” şeklinde konuştu.