Zelensky: Rusya Savaşın Biteceğine İnanmıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çekya Devlet Başkanı Petr Pavel ile gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky, Rusya’ya yönelik baskı yapılmadığı sürece savaşın sona ermesi yönünde somut ve etkili adımların atılmayacağını belirtti.

Zelensky, Rusya ile süregeldiği belirtilen üç yılı aşkın savaşta her an bir ateşkesin mümkün olabileceğini vurguladı. “Bugün, Rusya’nın ABD tarafından sunulan kapsamlı ateşkes teklifini görmezden gelmesinin üzerinden 54 gün geçti. Ateşkesin şu anda, hatta bugün bile başlamasına inanıyoruz. Ancak böyle bir ateşkesin en az 30 gün sürecek şekilde olması gerektiğine inanıyoruz ki bu durum diplomasi için gerçek bir fırsat tanısın” ifadelerini kullandı.

“YAPILMASI GEREKEN ÜÇ ŞEY VAR”

Zelensky, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 9 Mayıs’ta yapılacak Zafer Günü geçit töreninde tanklarını sergilemek yerine savaşın nasıl sona erdirileceğini düşünmesi gerektiğini iletti. Başkan Zelensky, “Yapılması gereken üç şey var. Rusya’ya yeni yaptırımlar uygulanmalı, Ukrayna’ya destek devam etmeli ve Avrupa genelinde savunma iş birliği ciddi bir şekilde artırılmalıdır. Rusya’nın, Avrupalıların kendilerini savunacaklarına dair bir bilgiye sahip olması gerekiyor” şeklinde konuştu.

RUSYA ATEŞKES İLAN ETMİŞTİ

Putin, geçen hafta 9 Mayıs Zafer Günü kutlamaları çerçevesinde 8-10 Mayıs tarihleri arasında üç günlük bir ateşkes ilan etti. Ancak Zelensky, bu tür kısa süreli bir ateşkesin anlamını yitirdiğini vurgulayarak, önerilen bu tedbiri reddetti ve ABD’nin mart ayında sunduğu en az bir ay süreyle bir ateşkes talep ettiklerini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Zelensky: Rusya Savaşın Biteceğine İnanmıyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye'ye Dair ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!