YKS sınavında eksi netle yerleşti iddiası asılsız!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DMM tarafından yapılan açıklamada, bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında yer alan iddia hakkında açıklama yapıldı. İddialara göre bir öğretim üyesinin, YKS sınavında eksi 1.75 fizik netiyle fizik bölümüne yerleştiği yönündeydi ancak bu iddianın manipülasyon olduğu belirtildi.

Açıklamada, üniversite adaylarının eksi 1.75 netle üniversiteye yerleşmesinin ve eksi netle herhangi bir adayın puanının hesaplanmasının mümkün olmadığı vurgulandı. Bahse konu adayın, AYT matematik ve fen bilimlerinden 5.50 neti, TYT Türkçe ve sosyal bilimlerden 35.25 neti, AYT Türk dili ve edebiyatı, tarih ve coğrafyadan 15 neti olduğu belirtildi. Toplamda adayın 55.75 neti olduğu ifade edildi.

Adayın puanının hesaplanmasında TYT’nin yüzde 40’ı ve AYT’nin yüzde 60’ının alındığı ve adayın hem TYT hem de AYT puanından istifade ettiği açıklandı. Adayın söz konusu fizik programına yerleşebilmek için yeterli sayısal puana sahip olduğu ve Kafkas Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik programına 233,72123 sayısal puanı ile yerleştiği belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
YKS sınavında eksi netle yerleşti iddiası asılsız!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye'ye Dair ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!