Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Makine ve Kimya Endüstrisi AŞ (MKE) tarafından geliştirilen PİRANA adlı kamikaze insansız deniz aracının, TCG ANADOLU’dan havalanan Bayraktar TB-3 ile koordineli olarak gerçekleştirilen testlerinin görüntülerini paylaştı. Bu testlerde PİRANA, hedefini tam isabetle vurmayı başardı.
MSB’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, PİRANA’nın Türk Deniz Kuvvetleri’ne önemli bir vurucu güç kattığı ifade edildi. Test sürecinde Bayraktar TB-3 tarafından yönlendirilen insansız deniz aracı, hedefe doğru doğru bir şekilde ilerleyerek çarpışma gerçekleştirdi ve görevini başarıyla tamamladı.
ÇOK ÇEŞİTLİ GÖREVLERE HAZIR
Açıklamada, PİRANA Kamikaze İnsansız Deniz Aracı’nın (KİDA) düşman gemilerine doğrudan saldırı, üs ve liman bölgelerine sızma, deniz harekâtlarında destek sağlama ve dikkat dağıtma gibi pek çok görevi yerine getirmek üzere tasarlandığı vurgulandı. Test gösteriminde PİRANA’nın düşük radar görünürlüğü, yüksek isabet oranı ve dinamik-asimetrik manevra yetenekleri, donanmaya stratejik bir avantaj sağladığı ortaya çıktı.
Sosyal medya paylaşımında, deniz aracının hedefe çarpma anlarını içeren etkileyici görüntüler de dikkate sunuldu.