Yavaş’ın Kararı: İmamoğlu’na Rakip Vahap Seçer!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın cumhurbaşkanı adaylığı için düzenlenecek olan ön seçime katılmama kararı, kamuoyunda büyük bir merak uyandırdı. Şimdi ise dikkatler, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na çevrildi. “İmamoğlu ön seçimde tek aday mı olacak?” sorusu gündeme gelirken, CHP’de yarışa girebilecek sürpriz bir isim üzerinde duruluyor. Gazeteci Fatih Atik, canlı yayında yaptığı açıklamada, “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ciddi bir aday olarak öne çıkıyor.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı adaylığı için ön seçim gerçekleştirecek olan CHP’de, dün yapılan üçlü zirve önemli bir gelişmeye sahne oldu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş arasında yapılan ‘ön seçim ve adaylık’ konulu toplantı sonrası birlik ve beraberlik mesajları verilmişti. Ancak bu sabah ortaya çıkan yeni bilgiler, parti kulislerinde büyük bir hareketlilik yarattı.

MANSUR YAVAŞ ÖN SEÇİME KATILMAYACAK

Dün akşam gerçekleştirilen toplantıda Mansur Yavaş’ın ön seçimde aday olmama kararını açıkladığı öğrenildi. Bu gelişmenin ardından, bugün CHP Parti Meclisi (PM) Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında toplandı.

Yavaş’ın katılmama kararını iletmesinin ardından, hem Yavaş’tan hem de İmamoğlu cephesinden henüz bir yorum gelmedi. Ancak TGRT Haber Temsilcisi Fatih Atik, katıldığı canlı yayında çarpıcı yorumlar yaptı.

İMAMOĞLU’NA SÜRPRİZ RAKİP: VAHAP SEÇER

Atik, Yavaş’ın kesin bir şekilde ön seçime katılmayacağını vurgulayarak, “İmamoğlu ön seçimde tek aday mı olacak?” sorusuna yanıt verdi. Atik, “Birçok aday elbette mümkün ama iddialı olanlar nasıl olacak? Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ciddi bir aday olarak değerlendiriliyor.” şeklinde konuştu.

“30 MART’A KADAR HER ŞEY TAMAMLANACAK”

Bugün düzenlenen Parti Meclisi toplantısında, ön seçimin nasıl işleyeceğine dair hazırlanan yönergenin sunulacağı belirtildi. Atik, 30 Mart’a kadar tüm sürecin tamamlanmasının planlandığını dile getirdi.

25 İMZA TOPLAYAN YARIŞACAK

Atik, “25 imza toplayanların ön adaylık için yarışacağını” kaydetti. Bu noktada önemli olanın milletvekilleri, il başkanları ve parti meclis üyeleri olduğunu ifade etti.

Atik, açıklamalarını sürdürerek şu ifadeleri kullandı:

“Pek çok belediye başkanının Mansur Yavaş’a ‘Bu tutumunuzu sürdürün, yanınızdayız.’ mesajları gönderdiğini biliyoruz. Hem Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte hareket edenler, hem de farklı belediye başkanları Yavaş’ı destekliyor.

Muhtemel olarak Ekrem İmamoğlu’nun karşısına çıkacak adaylar, ‘tavşan aday’ olarak nitelenebilecek isimler olabilir, yani çok iddialı bir rakip olmayacak.

İmamoğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edilmesi konusundaki ısrarı, CHP içerisinde bugünkü tartışmalara yol açmıştır. “Adayımızı açıklamamız, seçimleri kazanacağımız anlamına mı geliyor?” diye bir soru gündeme geliyor. Bunun en önemli nedeni, İmamoğlu’nun sık sık adını öne atmasıdır. Adaylık açıklaması ile diğer sorunlardan kurtulmak istediği düşünülüyor. “Adaylığımızı açıklayıp kampanyamıza başlayalım, iktidarda erken seçim baskısı yaratabiliriz.” düşüncesi tartışılan bir diğer konudur.

Mansur Yavaş’ın ön seçime katılmama kararını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Mansur Yavaş doğru bir karar aldı.

Bu karar partide ayrışmaya yol açabilir.

Ön seçim süreci sağlıklı bir şekilde işleyemez.

Bu durum halkın gündemini saptırıyor.

Ekrem İmamoğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığı hayırlı olsun.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yavaş’ın Kararı: İmamoğlu’na Rakip Vahap Seçer!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye'ye Dair ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!