Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Mayıs ayına ait 6,2 milyar lira tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarının hesaplara yatırılmaya başlandığını duyurdu.
Bakan Göktaş, engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik süregelen sosyal yardım programlarının kapsayıcı ve düzenli bir şekilde geliştirildiğini belirtti. Hizmetlerin insan odaklı ve hak temelli politikalar çerçevesinde yürütüldüğünü vurguladı.
Bakan, engelli ve yaşlı bireylerin toplumsal hayata tam anlamıyla katılımını artırmanın yanı sıra, bağımsız yaşamalarını sağlamak amacıyla eğitim, sağlık, ekonomi ve sosyal hayat gibi birçok alanda desteklerinin sürdüğünü ifade etti. “Bu kapsamda Mayıs ayı için 3,5 milyar lira yaşlı aylığı, 2,7 milyar lira engelli aylığı olmak üzere toplamda 6,2 milyar lira tutarındaki aylıkları hesaplara yatırmaya başladık. Ödemelerin tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.