Wimbledon kadınlar finalinin heyecanı doruğa ulaştı: Amanda Anisimova ve Iga Swiatek, finale yükselen iki oyuncu olarak karşımıza çıkıyor.
İngiltere’nin başkenti Londra’da gerçekleşen sezonun üçüncü grand slam turnuvasında, kadınların tekler yarı finalinde büyük bir mücadele yaşandı. İlk yarı finalde dünya 1 numarası Aryna Sabalenka ile dünya sıralamasının 12. sırasında bulunan Amanda Anisimova karşı karşıya geldi. 23 yaşındaki Amerikalı raket, güçlü rakibini 6-4, 4-6 ve 6-4’lük setlerle geçerek finale adını yazdırmayı başardı.
ANISIMOVA’NIN RAKİBİ SWIATEK
Diğer yarı finalde ise dünya 4 numarası Iga Swiatek, İsviçreli Belinda Bencic’i 6-2, 6-0’lık setlerle kolaylıkla mağlup ederek finalde Anisimova ile karşılaşma hakkını kazandı.
Wimbledon tek kadınlar şampiyonu, 12 Temmuz Cumartesi günü gerçekleştirilecek final maçıyla belirginleşecek.