Uzay Çöpü ‘Kosmos 482’ 10 Mayıs’ta Düşebilir!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sovyetler Birliği’ne ait ‘Kosmos 482’ adlı uzay kapsülü, 1972 yılında Venüs’a ulaşmak amacıyla fırlatılmıştı.

Ancak roketin ateşleme sistemindeki bir arıza nedeniyle Dünya yörüngesinden ayrılamadı.

TEK PARÇA HALİNDE DÜŞME OLASILIĞI DEĞERLENDİRİLİYOR

Kontrolsüz bir şekilde yörüngede yaklaşık 50 yıl süresince kalmış olan, 500 kilogram ağırlığındaki bu kapsülün, 10 Mayıs’ta atmosfere girmesi bekleniyor.

Uzmanlar, Güneş sistemindeki en zorlu koşullara dayanacak şekilde tasarlanan kapsülün, atmosfere girdiğinde parçalanmadan tek parça halinde düşme ihtimalinin bulunduğunu öne sürüyor.

TÜRKİYE DE RİSK ALTINDA

Kapsülün düşmesi beklenen alan, Kuzey 52 ve Güney 52 enlemleri arasındadır. Bu çerçevede Türkiye de potansiyel düşüş alanları arasında yer alıyor. Ancak uzmanlar, bu durumun riskinin son derece düşük olduğunu belirtiyor.

NASA’nın verilerine göre, yörüngede 10 santimetreden büyük olan yaklaşık 25 bin uzay çöpü bulunmaktadır.

UZAY ÇÖPLERİ BÜYÜK BİR RİSK OLUŞTURUYOR

Uzay çöplerinin atmosfere girmeden önce 100 yıla kadar yörüngede kalabilme süresine dikkat çekiliyor. Bu durum, uzay operasyonları açısından büyük bir tehlike olarak değerlendirilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Uzay Çöpü ‘Kosmos 482’ 10 Mayıs’ta Düşebilir!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye'ye Dair ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!