Üniversite öğrencileri, Cumhuriyet Halk Partisi’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik gerçekleştirdiği operasyon sonrasında başlattığı boykot çağrısını daha da genişletti. Öğrenciler, “Ekonomik gücümüzü kullanıyoruz, bayram sonrası tüketime bir günlük ara veriyoruz” sloganıyla 2 Nisan’da boykot için çağrıda bulundu. Birçok tanınmış isim, işletme sahibi, sanatçı, iş insanı ve sosyal medya fenomeni bu çağrıyı destekleyerek harekete geçti.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bu gelişmelerin ardından bir soruşturma başlattı. Başsavcılık, ekonomik olarak engelleyici bir niyetle ve ayrıştırıcı söylemlerle “boykot” çağrısı yapan kişiler hakkında “Nefret ve Ayrımcılık” ile “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik” suçlarından re’sen soruşturma başlattı.
Soruşturma haberi ardından TGRT Haber’de yayınlanan ‘Taksim Meydanı’ isimli programda Cem Küçük, yarın ifadeye çağrılacak kişilerin isimlerini canlı yayında açıkladı. Küçük, “Boykot çağrısıyla ilgili ifadeye çağrılacakları açıklayayım. Halkı ayrıştıranlar ‘Halkı kin ve nefrete tahrik etmekten’ ifadeye çağrılacak.” diyerek, “Bir Zamanlar İstanbul dizisinin oyuncuları Murat Daltaban, Emre Kınay ve Aybüke Pusat boykot çağrısı dolayısıyla ifadeye çağrılacak isimler arasında.” ifadelerini kullandı.
Küçük, “Boykot çağrısı yapıp hem devletin dizisinde oynuyorsunuz, hem de ayrımcılık ve nefret suçu işliyorsunuz.” şeklinde eleştirilerde bulundu. Barış Yarkadaş ve Avukat Selahattin Par, Cem Küçük’ün açıkladığı isimler sonrasında tepkilerini dile getirdi.