Haber7
PKK terör örgütü, 12 Mayıs tarihinde fesih kararı alarak silah bırakacaklarını duyurdu. Bu önemli gelişme sonrasında Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Türk ekonomisine etki edecek bu adımı görmezden gelme yolunu tercih etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli öncülüğünde başlatılan yeni sürecin başarıya ulaşması için atılan bu adım, PKK’nın 12. Kongresi’nde kendini feshettiğini ilan etmesiyle bir dönüm noktasına işaret etti. Türkiye’de terörün sona ermesi adına atılan bu adım öncesinde, Türk ekonomisine verilen zararın 4 trilyon dolar olduğu tahmin ediliyor.
BÖLGE EKONOMİSİ YENİDEN CANLANIRKEN TÜSİAD GÖRMEZDEN GELİYOR
Fesih kararı, ekonomi alanında büyük yankı uyandırarak Türkiye’nin Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki milli servetlerin terörle mücadele ve yerli yatırımlara yönlendirileceği müjdesini taşımaktaydı. Ancak bu olumlu gelişme, TÜSİAD tarafından göz ardı edildi.
TÜSİAD SESSİZLİĞİNİ KORUYOR
PKK’nın fesih açıklamasının ardından TÜSİAD, konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapmamayı sürdürmektedir. Derneğin resmi internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından bu konuyla ilgili bir değerlendirme yapılmaması dikkat çekti.
Son zamanlarda Türkiye gündeminde yer alan olaylara muhalif yorumlarla seslenen TÜSİAD, DEM Parti’li belediyelere kayyum atanmasına itiraz eden bir tutum sergiledi. 13 Şubat’ta gerçekleştirilen genel kurul toplantısında kayyum atamaları konusunda hükümete yönelik sert eleştirilerde bulunmuşlardı.
TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, “Tutuklu milletvekillerine, siyasi parti liderlerine ve belediye başkanlarına sürekli yenileri ekleniyor.” derken, TÜSİAD YİK Başkanı Ömer Aras ise son haftalarda politik hayatta yaşanan olağanüstü olaylara değinerek şu ifadeleri kullandı:
“Seçilmiş belediye başkanları görevden alınıyor, yerlerine kayyum atanıyor. /…/ Bu olaylarda suç vardır, yoktur diyemeyiz ancak çok kısa sürede arka arkaya gelen bu olayların toplumda endişe yarattığını ve güveni sarstığını söyleyebiliriz.”