Türkiye Kültür Yolu Festivali Samsun’da Başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Türkiye Kültür Yolu Festivali hakkında yaptığı açıklamada, “Bu festival, şehirlerin somut ve soyut miraslarını herkesle buluşturmayı ve şehirlerimizi marka şehirler haline getirmeyi amaçlayan bir kültürel ve turistik kalkınma projesidir.” ifadelerini kullandı.

Alpaslan, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin dördüncü durağı olan Samsun’da, Atatürk Kültür Merkezi’ndeki açılış programında konuştu. Bu önemli festivalin, Milli Mücadele meşalesinin yakıldığı Samsun’da yapılmasının verdiği memnuniyeti dile getirerek, turizm kavramının artık sadece deniz, kum ve plajdan ibaret olmadığını, aynı zamanda kültür turizmi gibi birçok alanda ciddi bir rekabetin yaşandığını vurguladı.

Ayrıca, şehirlerdeki turizm potansiyelini en etkin biçimde değerlendirmek amacıyla yoğun çalışmalar yürütüldüğünü belirtti. Bilimsel veriler doğrultusunda Samsun’un turizm açısından sağlam bir değerlendirme yapılmasının, avantajların ön plana çıkarılarak eksikliklerin giderilmesi için gereken adımların atılmasına olanak sağladığını ifade etti.

Alpaslan, Samsun Turizm Master Planı’nın Bakanın katılımıyla tanıtımının yapılmasının büyük bir önem taşıdığını belirtti. Ayrıca, geçen yıl açılışı yapılan Samsun Müzesi’nin kente önemli katkılar sunduğunu ve Bakanlık desteğiyle tamamlanacak olan kültür merkezi ve kütüphanenin, Samsun’un kültürel hayatına güç katacağını sözlerine ekledi. Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin, bu yeni gelişim vizyonunun bir parçası olduğunu belirten Alpaslan, festivalin başladığı ilk yıldan bu yana büyük bir ivme kazandığını ve bu yıl 7 bölgede 20 şehirde gerçekleştirileceğini açıkladı. Festival, katılımcı sayısındaki artışla birlikte dünyanın en geniş kapsamlı festivali konumuna geldi.

Alpaslan, “Amacımız, özgün ve geleneksel kültürel değerlerimizi uluslararası kültür sanat formlarıyla bütünleştirerek, bunları şehirlerimizin tarihi ve doğal dokusu içerisinde halkımızla buluşturmak.” şeklinde konuştu. Bu yıl Samsun’un 9 gün boyunca festivale ev sahipliği yapacağı ve 39 noktada 426 etkinlik gerçekleştirileceği bilgisini paylaşarak, etkinliklerin geniş bir yelpazede süreceğini söyledi.

Ayrıca, festivalde gençler ve çocuklar için özel etkinliklerin hazırlandığını vurgulayan Alpaslan, tüm katılımcıları etkinliklere davet etti. Farklı müzik türleri ve sahne performansları ile zengin bir program sunulacağını belirten Alpaslan, kültür ve sanatın insanların hayatındaki pozitif etkisine dikkat çekti. Kültürel etkinliklerin yanı sıra, Filistin’e yönelik de saygı duruşu niteliğinde etkinlikler gerçekleştirileceğini ifade etti.

“SAMSUN’UMUZUN FESTİVAL ROTASINDA BULUNMASINDAN BÜYÜK HEYECAN DUYDUĞUMUZU İFADE ETMEK İSTİYORUM”

Samsun Valisi Orhan Tavlı, şehrin tarihi ve kültürel mirasının yanı sıra doğal güzellikleri ile de adeta bir açık hava müzesi olduğunu ifade etti. Tavlı, Samsun’un devlet ve özel sektör yatırımları ile güçlü bir turizm markası olma yolunda ilerlediğine dikkat çekti. “Bu yıl da Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin rotasında bulunmaktan büyük heyecan, gurur ve onur duyuyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından düzenlenen etkinlikler arasında “Minyatürlerle Samsun Sergisi”, “Anadolu Masal Yolu” ve “Türkiye’nin Minyatürleri Sergisi” gibi çeşitli sergiler gezildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Türkiye Kültür Yolu Festivali Samsun’da Başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye'ye Dair ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!