Trump’tan UNRWA’ya Veda: ABD Geri Çekiliyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da gerçekleştirilen bir imza töreniyle ülkesinin uluslararası kuruluşlardaki rolüne dair önemli bir değişiklik yaptı.

Başkanlık kararnamesine imza atan Trump, ABD’nin Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) ile Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi’nden çekildiğini duyurdu.

İsrail’in Gazze’deki soykırım süreci sırasında sıkça gündeme gelen UNRWA, Cumhuriyetçi kanadın da kapatılmasını talep ettiği bir ajans olarak dikkat çekiyor. Trump, ABD’nin Filistinlilere yardım amacıyla oluşturulmuş olan bu ajansın artık bir parçası olmadığını ifade etti.

Daha önce, Joe Biden yönetimi de UNRWA’ya yönelik Amerikan finansmanlarının askıya alınması kararı almıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Trump’tan UNRWA’ya Veda: ABD Geri Çekiliyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye'ye Dair ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!