Trump ve Netanyahu’dan Kritik Orta Doğu Mesajları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Washington’da gerçekleştirdikleri önemli görüşmelerin ardından Oval Ofis’te basının karşısına geçti. Bu dikkat çekici buluşmada, İran’ın bölgedeki rolü, Gazze’deki gelişmeler ve Türkiye’nin durumu gibi kritik konular masaya yatırıldı.

TRUMP: “İRAN, BÖLGEDE İSTİKRARI TEHDİT EDİYOR”

Trump, Netanyahu ile gerçekleştirdiği görüşmede, bölgesel güvenlik meselelerini kapsamlı bir şekilde ele aldıklarını dile getirdi. Özellikle İran’ın Orta Doğu’daki etkisine vurgu yapan Trump, “ORTADOĞU’da istikrarı tehdit eden başlıca unsur İran’dır. Bu tehdidi bertaraf etmek amacıyla müttefiklerimizle sıkı iş birliği içindeyiz. İran ile herhangi bir anlaşma sağlanamazsa, gereken adımları atacağız” açıklamasında bulundu.

Ayrıca, Gazze Şeridi’nde bir ateşkes anlaşması üzerinde çalıştıklarını belirten Trump, “Gazze’deki çatışmalar çok geçmeden sona erecek” dedi.

“TÜRKİYE İLE ÇATIŞMAK İSTEMİYORUZ”

Netanyahu ise görüşme sırasında daha net ve dikkat çekici açıklamalar yaptı. Türkiye ismini doğrudan anarak, “Suriye’nin İsrail’e yönelik saldırılarında bir üs olarak kullanılmasını asla istemiyoruz. Bazı unsurların Türkiye üzerinden Suriye’ye destek gönderdiğine dair endişelerimiz var. Ancak vurgulamak isterim ki; Türkiye ile herhangi bir çatışma bir niyetimiz yok. Bölgesel bir savaş, kimseye fayda sağlamaz” ifadelerini kullandı.

“İRAN KONUSUNDA ABD İLE AYNI ÇİZGİDEYİZ”

İsrail Başbakanı, İran destekli grupların Suriye’deki etkinliğinin artmasına da dikkat çekerek, İsrail’in kendini savunma hakkını daima koruduğunu ifade etti. Netanyahu, “İran’ın vekil güçlerle yürüttüğü savaş stratejisi, bölgedeki dengeleri tehdit ediyor. Bu konuda ABD ile aynı çizgideyiz” şeklinde konuştu.

İki liderin buluşmasında Orta Doğu’da artan gerilimlerin yanı sıra ekonomik iş birliği ve askeri koordinasyon konularının da görüşüldüğü kaydedildi. Oval Ofis’teki görüşme, Netanyahu’nun ABD’de yaptığı üst düzey temaslarının ikinci aşaması oldu.

Ayrıca, görüşmeye dair daha fazla detayın ilerleyen saatlerde yapılacak olan yazılı açıklama ile netlik kazanması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Trump ve Netanyahu’dan Kritik Orta Doğu Mesajları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye'ye Dair ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!