Trump Tower’da Filistin İçin Büyük Protesto

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Columbia Üniversitesi’nde Filistin yanlısı eylemlerin öncülerinden biri olarak öne çıkan öğrenci aktivist Mahmoud Khalil’in, ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza (ICE) yetkilileri tarafından gözaltına alınması, Yahudi Barış Sesi adlı grup tarafından protesto edildi.

“ÖĞRENCİLERLE DEĞİL, NAZİLERLE SAVAŞIN”

Yeni York’ta bulunan Trump Tower’ın lobisini işgal eden yaklaşık 150 kişilik Yahudi grup, Khalil’in derhal serbest bırakılması için seslerini yükseltti.

Çoğunluğu kırmızı tişörtler giymiş olan eylemciler, “Mahmoud’u özgürleştirin, Filistin’i özgürleştirin” ve “Öğrencilerle değil, Nazilerle savaşın” yazılı pankartlar taşıdı. Uzun süre “Özgür Mahmoud, özgür Filistin” sloganları atan göstericilere, New York Polis Departmanı (NYPD) müdahale etti.

Trump Tower lobisinin işgali üzerine harekete geçen NYPD, protestoculara yönelik bir operasyon düzenledi. Polis ekipleri, izinsiz olarak mekana giren göstericileri plastik kelepçelerle gözaltına alarak dışarı çıkardı.

98 PROTESTOCU GÖZALTINDA

NYPD Şefi John Chell, gözaltına alınan protestocuların sayısının iki saat içinde 98’e ulaştığını açıkladı.

Chell, o sırada herhangi bir yaralanma, olay ya da mülk hasarı yaşanmadığını vurguladı. Protestocuların öğle saatlerinde normal kıyafetle Trump Tower’a girdiğini, ancak içeride eylem kıyafetlerini giyerek gösterilere başladıklarını belirtti.

Eylem sırasında gözaltına alınan protestocular, büyük bir NYPD minibüsü ve MTA otobüsüne bindirilerek olay yerinden uzaklaştırıldı. Yetkililer, göstericilerin “izinsiz giriş”, “hükümet yönetimini engelleme” ve “tutuklamaya direnme” suçlamalarıyla karşı karşıya olduklarını açıkladı.

“ÖZGÜR BİR FİLİSTİN İÇİN SAVAŞMAYI ASLA BIRAKMAYACAĞIZ”

Eylemin organizasyonunda, Filistin yanlısı Yahudi aktivist grubu Yahudi Barış Sesi, kritik bir rol üstlendi.

Grup sosyal medya aracılığıyla şu ifadeleri paylaştı: “Yahudiler olarak, kitlesel sesimizi duyurmak için Trump Tower’ı ele geçiriyoruz. Bu faşist rejimin Filistinlileri ve İsrail hükümetinin ABD tarafından finanse edilen soykırımına son verilmesi çağrısında bulunan herkesi suçlu ilan etme girişimlerine seyirci kalmayacağız. Özgür bir Filistin için savaşmayı asla bırakmayacağız. Eğer bir tanesi için gelirseniz, hepimizle karşı karşıya kalırsınız. Özgür Mahmoud, özgür Filistin.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Trump Tower’da Filistin İçin Büyük Protesto

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye'ye Dair ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!