ABD Başkanı Donald Trump, Orta Doğu ziyaretini başarıyla tamamladı.
Ülkesine döndükten sonra diplomasi faaliyetlerini sürdürmeye devam eden Trump, bugün Rusya ve Ukrayna arasındaki ateşkesi görüşmek üzere Vladimir Putin ile telefonla görüşmesi bekleniyor. Ayrıca, birçok Avrupalı liderle de temas sağladı.
AVRUPALI LİDERLERLE GÖRÜŞTÜ
İtalya Başbakanlığı’nın yaptığı resmi açıklamada, “Başbakan Giorgia Meloni, dün gece geç saatlerde ABD Başkanı Donald Trump ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bu görüşmeye İngiltere Başbakanı Keir Starmer, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Friedrich Merz de katıldı.” ifadelerine yer verildi.
Ayrıca, bu görüşmenin Başkan Trump’ın bugün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yapacağı telefonda istişare amaçlı olduğu belirtildi.
KOŞULSUZ ATEŞKESİN ÖNEMİ VURGULANDI
Başbakan Meloni, öncelikle İtalya’nın Avrupa ve Batılı ortaklarıyla birlikte Ukrayna’da adil ve kalıcı bir barış sağlama konusundaki çabalarına destek verdiğini vurguladı. Meloni, derhal ve koşulsuz bir ateşkesin gerekliliğine dikkat çekti. Ayrıca, Ukrayna’nın diyalog yanlısı tutumunu takdir ettiğini ifade ederek, Moskova’nın liderler arasında doğrudan gerçekleşecek müzakerelere ciddi şekilde katkıda bulunmasını umduğunu dile getirdi.