Trump, G7’yi Yarıda Bırakıp Acil Dönüş Yaptı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Başkanı Donald Trump, Orta Doğu’daki gelişmeleri yakından takip ederken, Kanada’da düzenlenen G7 zirvesine katılımını kısa kesmeyi tercih etti. Beyaz Saray’dan yapılan resmi açıklamada, “Başkan, Kanada’dan önemli meselelerle ilgilenmek üzere geri dönme kararı aldı” ifadeleri yer aldı.

TRUMP’IN KANADA’DAN AYRILIŞI GÖRÜNTÜLENDİ

Trump’ın Kanada’dan ayrılırken ki görüntüsü, kamuoyu dikkatini çekti.

ABD Başkanı, gazetecilere herhangi bir yorumda bulunmadı.

Trump’ın hareketlerinin gergin olduğu gözlemlendi. Dönüş nedenine ilişkin “Ateşkes için dönmüyorum. Washington’a çok daha büyük bir şey için dönüyorum” şeklinde açıklamada bulundu.

Diğer yandan, Trump dönüş öncesinde kendi sosyal medya platformu olan Truth Social üzerinden bir paylaşım yaptı.

Trump, İran’ın nükleer silaha sahip olamayacağına bir kez daha vurgu yaparak, “Bunu defalarca söyledim” şeklinde konuştu. Amerikan Başkanı ayrıca, İran halkına doğrudan uyarıda bulunarak, “Herkes Tahran’ı derhal terk etmeli” dedi.

Beyaz Saray, Trump’ın “Tahran, tahliye edilmeli” ifadesinin, İran’ın masaya oturmasının gerekliliği ihtiyacını aciliyetle ifade ettiğini duyurdu.

Birkaç dakika içinde, Trump’ın ulusal güvenlik konseyini acil durum odasında toplantıya çağırdığı bilgisi geldi.

Amerikan Fox News kanalı, Beyaz Saray’dan bir yetkiliye dayandırdığı haberde, Trump’ın yerel saatle bu akşam Beyaz Saray’a döndüğünde ulusal güvenlik ekibiyle bir araya geleceğini bildirdi.

Trump, Durum Odası’nda bir araya geleceği Ulusal Güvenlik Konseyi ile İsrail-İran gerilimine dair mevcut durumu değerlendirecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Trump, G7’yi Yarıda Bırakıp Acil Dönüş Yaptı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye'ye Dair ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!