İsrail Dışişleri Bakanlığı, tanınmış İsveçli aktivist Greta Thunberg ve beraberindeki üç aktivistin, bir Fransız uçağı ile ülkeden sınır dışı edildiğini duyurdu.
Bakanlık, X platformunda paylaştığı bir mesajda Thunberg’in uçakta çekilmiş bir fotoğrafını paylaşarak, aktivistlerin Fransa’ya doğru seyahat ettiklerini bildirdi.
Thunberg, Gazze’de devam eden çatışmalardan etkilenen insanlara yardım taşımak amacıyla yola çıkan Madleen adlı teknede bulunan 12 yolcudan biriydi.
Bu aktivistler, Gazze’deki savaş ve insani krizle ilgili protestolar düzenliyor. Öte yandan, İsrail yönetimi yardım gemilerinin Gazze’ye ulaşımını engellemekte ve bu durumun deniz ablukasının ihlali olarak değerlendirdiğini ifade etmektedir.
Ayrıntılar geliyor…