Tehlikeli Gıda Hileleri: 2 Ton Küflü Lokum Ele Geçirildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gıda güvenliği ihlalleri, insan sağlığını tehlikeye atan uygulamaları bir kez daha gündeme getiriyor. Yetersiz denetimlerin neden olduğu bu tür durumlar, gıda üretiminde ve tüketiminde ciddi riskler oluşturuyor.

Tüketim tarihi dolmuş, sağlığa zararlı ya da bozulmuş ürünler ile tüketicileri yanıltmaya çalışan fırsatçılar, yalnızca maddi kazanç amacı gütmektedir. Bu tür ekonomik kaygılar, toplum sağlığını tehdit eden faktörler arasında yer alıyor.

Bu tür olumsuz durumların önlenmesi için belediyelerin düzenli denetimleri büyük bir öneme sahip. Bu denetimler, sağlık standartlarına uymayan işletmeleri belirleyerek halkın güvenliğini korumaya çalışıyor.

2 TON KÜFLENMİŞ LOKUM YAKALANDI

Son olarak, Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde gerçekleştirilen denetimlerde, bazı işletmelere aniden yapılan kontrollerde dikkat çekici bulgular elde edildi.

Denetim sırasında söz konusu bir işyerinde, 2 ton küflenmiş ve son tüketim tarihi geçerli olmayan lokumların bulunduğu tespit edildi.

YASAL İŞLEM BAŞLATILDI

Eyyübiye Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği denetimlerde ele geçirilen 2 ton küflü lokuma imha edilmek üzere el konuldu. İşletme sahibi hakkında ise yasal süreç başlatıldı.

Açıklamada, halk sağlığını tehdit eden hiçbir gıda ürününe karşı tolerans gösterilmeyeceğinin altı çizildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tehlikeli Gıda Hileleri: 2 Ton Küflü Lokum Ele Geçirildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye'ye Dair ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!