TBMM, 15 Temmuz’da İkinci Gazilik Unvanını Aldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen 2025 programı kapsamında gerçekleştirilen Meclis Similasyonu, TBMM Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, İstanbul Valisi Davut Gül ve çok sayıda öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. Programa katılan 10 ilden 50 farklı liseden gelen öğrenciler, Kurtulmuş’un konuşmalarını dikkatle izledi. Kurtulmuş, “15 Temmuz gecesi, kökü dışarıda olan Türkiye’yi imha ve işgal etme planlarının bir aracı olarak kullanılan hain FETÖ’cülerin darbe girişimi sırasında TBMM açık tutuldu ve bombalar altında millet adına varlığını korudu, böylece ikinci kez gazi unvanını elde etmiştir” ifadelerini kullandı.

“TBMM, BOMBALAR ALTINDA MİLLET ADINA VARLIĞINI KORUMUŞTUR”

Programda konuşan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Dünyada çok az sayıda kurucu meclis bulunmaktadır. Devlet kurabilen meclisler nadirdir. Türkiye Büyük Millet Meclisi, zorlu dönemlerde Türkiye’nin milli kurtuluş mücadelesinin önemli bir karargahı olmuştur. Bu nedenle meclisimize Gazi Meclis denir. Gazilik unvanını yalnızca 1. meclisteki kurtuluş döneminde kazanmamış, 15 Temmuz gecesinde de TBMM açık kalarak milletin varlığını korumuş ve ikinci kez gazi unvanını almıştır. Dünyada böyle bir meclis yoktur. Türkiye’de karanlık güçler zamanla sivil demokrasiyi ve milli iradeyi baskı altına almak amacıyla TBMM’yi ve milletvekillerini itibarsızlaştırmaya çalışmıştır. Ne olursa olsun, en zorlu dönemlerde bile TBMM, demokrasiyi savunan milli irade olmuştur. Sağlam ve güçlü bir demokrasiye sahip olmamız, Türkiye’nin en önemli avantajlarından biridir. Bu coğrafyada, her açıdan etkili ve kararlı bir Türkiye olmamız gerekmektedir” şeklinde konuştu.

“TOPLUMSAL MUTABAKATI GÖZETEN YENİ BİR ANAYASA”

Kurtulmuş, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Toplumsal sözleşmenin en önemli unsuru adalettir. Eğer bir maddeden oluşan bir anayasa yapılacak olsa, ‘Devlet, adaleti sağlamakla yükümlüdür’ derdim. Sağlıklı bir demokrasi için mutabakat kritiktir. Toplumun büyük bir kesiminin bir araya gelerek ortak bir görüş etrafında toplanması gereklidir. Bu mutabakat, çelişkilerin ortadan kaldırılmasını sağlayan önemli bir unsur olacaktır. Tüm işlerimizi istişare ile yürüteceğiz ve bu kararı uygularken sonuna kadar güveneceğiz. Siyaset; kurumları ve kuralları ile karar alma yeteneğini geliştiren bir yapı oluşturmayı gerektirir. Farklı kesimlerin bir araya gelmesini ve milletin yararına kararlar alabilmesini sağlamalıdır. Bugünün Türkiye’sinde, demokrasimizi güçlendirmek için yeni, çağdaş, katılımcı ve hukukun üstünlüğü çerçevesinde hazırlanmış, toplumsal mutabakatı gözeten bir anayasa gerekmektedir. Mecliste demokratik işleyişi sağlayacak güçlü bir iç tüzük ile farklı seslerin temsilini artıracak bir siyasi partiler yasası, siyasetin güçlenmesi için önemli unsurlar olarak karşımızda durmaktadır” diye belirtti.

KAYNAK: İHA

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TBMM, 15 Temmuz’da İkinci Gazilik Unvanını Aldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye'ye Dair ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!