Tayland’da ilginç bir durum yaşanıyor.
Geçtiğimiz yılın Ağustos ayında gündeme gelen “Niramitr” ya da “Nong Nice” ismiyle bilinen 9 yaşındaki çocuk, ailesi tarafından bir dini figür olarak tanıtıldı.
Kendisini ‘Buda’nın yeniden doğmuş oğlu’ olarak tanımlayan bu küçük çocuk, ailesinin desteğiyle Budist öğretilerini yaymaya girişmişti.
DİNİ ÖĞRETİLERİN YAYILMASI DURDURULDU
Çocuk için bir tarikat kurarak buradan dini öğretiler yayan ailenin faaliyetleri, Surat Thani Çocuk ve Aile Mahkemesi’nin kararıyla durdurulmuştu.
Ayrıca çocuğa ait görüntü ve vaazların kullanılmasına dair yasak da getirilmişti.
TARİKAT FAALİYETLERİ SÜRÜYOR
Ancak çocuğun annesi Natthaphon, mahkeme kararının ardından “Niramitr Tanrı Olarak Doğdu” adıyla bir Facebook sayfası açarak, oğlunun altı ay içinde yeniden öğretilerine başlayacağını açıkladı.
Yasaklara rağmen tarikatın faaliyetleri devam ediyor ve her geçen gün gelişim gösteriyor.
9 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA İBADET EDİLDİ
Eski Demokrat Parti Milletvekili Tankhun Jitt-itsara, Santi Pracha Dhamma Kulübü’nün Başkanı olarak Teknoloji Suçlarıyla Mücadele Birimi’ne (TCSD) tarikatla ilgili belgeler sundu.
Bu deliller arasında, yetişkin müritlerin bir dini törende 9 yaşındaki çocuğa ibadet ettiğini gösteren bir fotoğraf da yer aldı.
Tayland hükümeti, 9 yaşındaki çocuğun tarikatına ilişkin mahkeme kararını ihlal ettiği gerekçesiyle inceleme başlattı.