Tayland Kralı Maha Vajiralongkorn, 72 yaşında bir pilot olarak ilk kez yurt dışına çıkarak önemli bir ziyarete imza attı. 25-28 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirdiği Bhutan ziyaretinde, Kraliyet uçağı Boeing 737-800’ü kendisi uçurdu. Yanında yardımcı pilot koltuğunda oturan Kraliçe Suthida ile birlikte bu yolculuğu gerçekleştirdi.
DÜNYANIN EN ZORLU PİSTİNE İNDİ
Yaklaşık dört saat süren uçuşun ardından, dünyanın en zorlu pistlerinden biri olarak kabul edilen Paro Havalimanı’na güvenli bir şekilde iniş yaptı. Bu sırada, Tayland Kraliyet çiftini Bhutan Kralı Jigme Khesar Namgyel Wangchuck ve Kraliçe Jetsun Pema karşıladı.
Kral Vajiralongkorn, 2016 yılında tahta çıkmasının ardından gerçekleştirdiği ilk yurt dışı ziyaretini Bhutan’ın başkenti Thimphu’daki Kraliyet Sarayı’nda tamamladı.
YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI
Her iki ülkenin kraliyet ailelerinin bir araya geldiği dört gün boyunca, başkent çevresinde geniş kapsamlı güvenlik önlemleri alındı.
Tayland ve Bhutan, her ikisi de Budist olmaları sebebiyle, 13. yüzyıldan kalma tarihi Changangkha Lhakhang tapınağında düzenlenen dini bir törene de katılarak önemli bir kültürel buluşmaya imza attı.
DÖNÜŞ YOLUNDA DA KENDİSİ KULLANDI
Ziyaretinin ardından, dün Bhutan’dan ayrılan Kral Maha Vajiralongkorn ve Kraliçe Suthida, dönüş yolculuğunda da kokpite geçerek Kraliyet uçağını kendileri pilotaj yaptı.