Aksaray’da meydana gelen üzücü olay, dün saat 16.00 civarında merkeze bağlı olan Çimeli köyünde gerçekleşti.
BAYRAM ŞEKERİ TOPLUYORDU
Bayram şekerleri toplamak üzere dışarı çıkan Sinan Yavaş, evlerine yakın bir bölgede bulunan sulama kanalının yanından geçerken dengesini kaybedip düştü.
Su dolu kanala düşen çocuğun akıntıda kaybolması uzun sürmedi. Düşüşün ardından bağrışmaları duyan bir kişi, durumu hemen jandarma ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine jandarma ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi ve kanal etrafında arama çalışmaları başlatıldı.
Çocuğun, 5 kilometre ilerideki Sapmaz köyünde köylüler tarafından bulunduğu, ancak ne yazık ki boğulduğu tespit edildi.
Ekiplerin sulama kanalından çıkardığı Sinan Yavaş’ın cansız bedeni, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna otopsi yapılmak üzere gönderildi.
Yavaş’ın cenazesi, otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından ailesine teslim edildi. Bugün Somuncu Baba Külliyesi’nde kılınacak öğle namazından sonra defnedilecektir.