CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz ve CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, son günlerde Konya’nın Seydişehir ilçesinde birçok kişinin mide bulantısı ve kusma şikayeti nedeniyle hastaneye başvurduğu olayları detaylı bir şekilde inceledi. Şahbaz ve beraberindeki heyet, Seydişehir Devlet Hastanesini ziyaret ederek, konu hakkında bilgi aldı.
Ziyaretin ardından açıklama yapan Milletvekili Barış Bektaş, Seydişehir’de ciddi bir salgının yaşandığını belirterek, salgının üzerinden 4-5 gün geçmesine rağmen henüz resmi bir açıklama yapılmadığını dile getirdi. Bektaş, bu durumu iktidarın sorumsuzluğu olarak nitelendirirken, Sağlık Bakanlığından olayla ilgili raporların ivedilikle kendileriyle ve kamuoyuyla paylaşmasını talep etti.
Ayrıca, CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz da birçok vatandaşın hastanelere mide bulantısı ve kusma şikayetleriyle başvurmasına dikkat çekerek, sürecin yakından takipçisi olacaklarını vurguladı. Şahbaz, bayram tatilinin sona ermesiyle başlayan salgında yaklaşık 5 bin kişinin hastanelere başvurduğunu belirtirken, olayın detaylı bir şekilde açıklanmasını talep etti.
CHP heyeti, sağlık personeline teşekkür ederek halkın sağlığını korumak adına gösterdikleri çabaları takdir ettiklerini belirtti ve sürecin takipçisi olacaklarını söyledi. Yaşanan gelişmelerin ardından Sağlık Bakanlığından detaylı bir açıklama bekleniyor.
Kaynak: DHA