Şanlıurfa’da Yeni Umut: Bereket Kart Lansmanı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, sosyal yardımların daha etkili ve sürdürülebilir bir şekilde sağlanması amacıyla ‘Bereket Kart’ adında yeni bir uygulama başlattı. Bu model, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Kent Lokantaları ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) Başkent Kart projeleriyle benzerlik gösteriyor. Lansman toplantısında konuşan Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, “Bereket Kart ile birçok haneye umut, sofralara bereket götüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Öncesinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi dar gelirli vatandaşlar için Kent Lokantaları projesini hayata geçirerek yemek desteği sağlamıştı. Benzer bir uygulama da Ankara’da ABB tarafından Başkent Kart kapsamında gerçekleştirilmekte. Şanlıurfa’da ise bu modelin yeni bir versiyonu tanıtıldı. Geçtiğimiz yerel seçimlerde Yeniden Refah Partisi’nin adayı olarak kazanan Mehmet Kasım Gülpınar, partisini terk ederek AK Parti’ye katılmasıyla gündem olmuştu. Şimdiyse, İBB ve ABB örneklerini takip eden bir sosyal yardım modeli uygulamaya koydu.

‘BEREKET KART’ TANITILDI

Sosyal Hizmetler ve Sosyal Yardım Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Bereket Kart’ lansman toplantısı, Engelliler Koordinasyon ve Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa Başkan Mehmet Kasım Gülpınar’ın yanı sıra Karaköprü Belediye Başkan Vekili Ali Karadağ, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Nihat Karabiber, Şanlıurfa Kent Konseyi Başkanı Süleyman Hartavioğlu, İbrahim’i Yardımlaşma ve Kardeşlik Derneği Başkanı Ahmet Kurt ve birçok STK temsilcisi katıldı.

Etkinlik, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlangıç yapıldıktan sonra, Bereket Kart Tanıtım Videosu ile devam etti. Daha sonra Engelliler Sıra Gecesi ekibi müzik dinletisi sundu.

“MAKAMLARA OTURMAK KOLAY, ASIL ÖNEMLİ OLAN O KOLTUKTA NE YAPTIĞINIZDIR”

Toplantıda konuşan Mehmet Kasım Gülpınar, “Bereket Kart, paylaşmanın ve bereketin simgesi olacak bir adımı hep birlikte atıyoruz. Bu, bizim en önemli projelerimizden biri. Urfa’da gerçekten çok sayıda mağdur ve ihtiyaç sahibi insan var. Özellikle uyuşturucu bağımlısı gençlerimize el uzatmaya başladık. Tedavi sonrası şimdi de ihtiyaç sahiplerine destek veriyoruz. Bu bizim için çok önemli; çünkü Allah’ın rızasını kazanmak için buradayız. İhtiyaç sahibi olanlar, içlerinde yetim ve öksüzler de var. Onlara yardım ettiğimizde, o makamın hakkını vermiş olacağız. Makamlara oturmak kolay; ancak o koltukta ne yaptığınız önemlidir.” dedi.

“KİMSEYİ KAYIRMA VEYA SİYASİ ÇIKAR PEŞİNDE KOŞMA AMACIM YOK”

Başkan Gülpınar, yardımların gerçekten hak eden ailelere ulaşmasını sağlamak istediklerini vurgulayarak, “Artık geçmişe bakmıyoruz, sadece hak edenlerin yardımlardan faydalanmasını istiyoruz. Teknoloji sayesinde her şey kayıt altında. Bir düğmeye bastığınızda, kimin ne ihtiyacı olduğunu görebiliyoruz. Asla ayrımcılık yapmamalıyız; kimseye ‘Ben kendi yakınıma yardım edeceğim’ anlayışı içinde olamayız. Böyle bir şeyin manevi olarak büyük bir cezası var. Ben bir daha belediye başkanı adayı değilim, bu nedenle kimseyi kayırma veya siyasi çıkar peşinde koşma amacım yok.” şeklinde ifade etti.

“KİMSENİN KENDİNİ YALNIZ HİSSETMEMESİ İÇİN BEREKET KART SİSTEMİNİ HAYATA GEÇİYORUZ”

Gülpınar, insana hizmet etmeyi en büyük görev olarak gördüklerini belirterek, “Şehrimizin hiçbir köşesinde kimsenin kendini yalnız hissetmemesi için Bereket Kart sistemini hayata geçiriyoruz. Bu kart sayesinde ihtiyaç sahipleri, belirlenmiş marketlerden kendi kararları doğrultusunda ihtiyaçlarını karşılayabilecek.” dedi.

“BEREKET KART İLE BİRÇOK HANEYE UMUT, SOFRALARA BEREKET GÖTÜRECEĞİZ”

Başkan Gülpınar, projede emeği geçenlere teşekkür ederek, “İnanıyorum ki, Bereket Kart ile birçok haneye umut, sofralara bereket götüreceğiz.” dedi.

BEREKET KART NEDİR?

Bereket Kart, ihtiyaç sahibi vatandaşların belirlenen marketlerden diledikleri ürünleri almasını sağlayan bir sosyal yardım kartıdır. Geleneksel yardım yöntemlerinin yerine geçen bu sistem, bireylere kendi ihtiyaçlarını özgürce belirleme imkânı sunar.

BEREKET KART İLE 25 BİN AİLEYE ULAŞILMASI HEDEFLENİYOR

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, ‘Bereket Kart’ ile 25 bin aileye yardımı hedefliyor. İlk etapta 500 aileye kart dağıtıldı. Ailelere, daha önce verilen yardımların üç katı oranında bir tutar, Vakıfbank aracılığıyla kartlarına yüklendi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Şanlıurfa’da Yeni Umut: Bereket Kart Lansmanı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye'ye Dair ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!