Son dakika gelişmesi: Rusya ve ABD heyetleri, büyükelçiliklerin işleyişi ile ilgili konuları görüşmek üzere ABD konsolosluk konutunda bir araya gelecekler.
TÜRKİYE’DEN GELEN AÇIKLAMA
Dün Dışişleri Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgilere göre, “Yarın (27 Şubat) İstanbul’da Rus ve Amerikan heyetleri arasında teknik düzeyde bir toplantı yapılacak. Türkiye, daha önce ifade edildiği gibi, bu görüşmelere ev sahipliği yapma ve barış çabalarına her türlü desteği sağlama konusunda hazırdır” açıklaması yapılmıştı.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise İstanbul’daki toplantıya dair “Diplomatlarımız ve üst düzey uzmanlarımız bir araya gelecek. Önceki ABD yönetiminin Rus Büyükelçiliği faaliyetleri önünde engeller oluşturan yasa dışı eylemleri sonucunda oluşan meseleler ve Moskova’daki ABD Büyükelçiliğinin işleyişiyle ilgili sorunlar ele alınacak” şeklinde bir değerlendirme yapmıştı.