RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, İsrail Dışişleri Bakanı’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik skandal tehdidine sert bir tepki gösterdi. İsrail Dışişleri Bakanı’nın açıklamalarına karşı RTÜK Başkanı’nın verdiği karşılık gündemde yerini aldı.
Ebubekir Şahin, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik skandal paylaşımına karşı açıklamalarda bulundu. RTÜK Başkanı, İsrail’in insanlık suçlarına dikkat çekerek, bu tür söylemlerin dünya tarafından affedilmeyeceğini belirtti.
Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İsrail yöneticilerini “çocuk katili” olarak nitelendirerek, onların insanlık suçları karşısında hesap vermeleri gerektiğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakarette bulunanları kınayan RTÜK Başkanı, bu tür söylemlerin dünya tarihinde utanç verici bir yere sahip olacağını ifade etti.
İsrail Dışişleri Bakanı Katz’ın sözlerine verilen sert tepki, uluslararası ilişkilerde de gerginlik yaratırken, Türkiye’nin bu tür saldırgan söylemlere karşı duruşu da net bir şekilde ortaya konmuş oldu. Şahin’in açıklamaları, Türkiye’nin insan hakları ve adalet konularındaki kararlılığını bir kez daha vurguladı.