Kariyerine Suudi Arabistan ekibi Al Nassr’da devam eden Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo, tüm zamanların en büyük futbolcusu olduğuna inandığını ifade etti.
Ronaldo, İspanya’nın La Sexta kanalına vermiş olduğu röportajda, futbol kariyeri, Arjantinli Messi ile süregelen rekabeti, en başarılı dönemlerini geçirdiği Real Madrid ve Suudi Arabistan’daki yaşamı üzerine detaylı açıklamalarda bulundu.
39 yaşındaki futbolcu, istatistiklerin her şeyi ortaya koyduğunu vurgulayarak, “Tüm zamanların en iyi futbolcusu olduğumu düşünüyorum. İnsanlar Pele, Maradona veya Messi’yi tercih edebilir; bunu anlıyor ve saygı duyuyorum. Ancak Cristiano’nun eksiksiz bir oyuncu olmadığı yönündeki yorumlar haksızlık. En kapsamlı oyuncu benim. Kendimden daha iyi bir futbolcu görmedim. Tarihin en eksiksiz futbolcusu olduğumu düşünüyorum. Sol ayağımla en çok gol atan oyuncular arasında ilk 10’dayım. Kafa vuruşları, penaltılar, serbest vuruşlar… Sağ ayak konusunda ise ayrı bir şeye gerek yok. Sahada her şeyi yapıyorum. Kafa vuruşları ve serbest vuruşlarımla başarılıyım. Hızlıyım, güçlüyüm ve iki ayağımı da etkin bir şekilde kullanabiliyorum.” şeklinde konuştu.
“MESSI İÇİN ÇEVİRİ YAPTIM”
Cristiano Ronaldo, tarih boyunca en iyi futbolcu tartışmalarında genellikle Lionel Messi ile karşılaştırılmakla birlikte, Arjantinli oyuncuyla iyi bir ilişkisi olduğunu dile getirdi.
Messi’yle aralarında tarihi bir rekabet olduğunu belirten ünlü futbolcu, “Messi ile çok iyi bir ilişkimiz vardı. Bir ödül töreninde onun için çeviri yaptığımı hatırlıyorum, bu çok komik bir andı. Bana her zaman iyi davrandı. Yıllardır ödülleri paylaşıyoruz ve her zaman iyi geçiniyoruz. Umarım futbolda bizim ulaştığımız başarıları tekrar görebiliriz ama bunun çok zor olduğunu düşünüyorum.” diye belirtti.
“CAMP NOU’DA GOL ATMAYI SEVİYORDUM”
Ronaldo, Real Madrid’den ayrılmayı gerektiren nedenleri ifade ederken, Barcelona’nın Camp Nou stadyumunda gol atmayı sevdiğini açıkladı.
Camp Nou’da taraftarların hakaretlerine aldırış etmeden oynamaktan hoşlandığını dile getiren Ronaldo, “Camp Nou’da oynamak ve gol atmak benim için çok keyifliydi. Orası, ıslıklandığım ve beni cesaretlendiren taraftarlarla farklı bir havaya sahip bir stadyumdu. Sadece o insanları susturmak için gol atmayı düşünüyordum. Camp Nou’da gol atmayı Bernabeu’dan daha çok seviyordum.” ifadelerini kullandı.
Ayrılışı üzerine de yorum yapan Ronaldo, “Oradaki misyonum bitmişti. Farklı bir motivasyon arayışındaydım. Ayrılığım beni yıpratmadı. Başkan, müzakerelerde çok iyi davranmamış olmasına rağmen ayrılığımı kabul etti. Geri dönmemi istedi ama bunu gerçekleştiremedim. Florentino Perez’i saygıyla anıyor ve ona değer veriyorum. Kariyerim sona erdiğinde geri dönüp harika bir şeyler yapma şansını göz ardı etmiyorum.” dedi.
“BARCELONA’DA OYNAYABİLİRDİM”
Ronaldo, 18 yaşındayken Barcelona’da oynama ihtimalinin olduğunu belirtti.
Barcelona ve Manchester United’dan aynı anda teklif aldığını aktaran Ronaldo, “Sporting’de oynarken birçok kulüple görüşüyordum. Bunlardan biri Barcelona’ydı. Orada oynayabilirdim. Kulüpten biri ile birlikteydim ve benimle sözleşme imzalamak istedi, ancak bu gerçekleşmedi. Sanırım sonraki yıl transfer etmek istemişlerdi. Manchester United ise transferi hemen tamamladı.” ifadesini kullandı.
“MBAPPE, SANTRFOR OYNAMAYI BİLMİYOR”
Ronaldo, Real Madrid’in Fransız yıldızı Kylian Mbappe’nin santrfor olarak becerilerini yeterince geliştiremediğini öne sürdü.
Real Madrid taraftarlarının Mbappe’ye güvenmesi gerektiğini vurgulayan Ronaldo, “Kylian Mbappe, santrfor pozisyonunda nasıl oynanacağını henüz bilmiyor çünkü bu onun doğal pozisyonu değil. Eğer Madrid’de olsaydım ona Cristiano gibi ‘9’da oynamayı öğretirdim, zira benim de öğrenmem gerekti.” yorumunu yaptı.
“BELLINGHAM BANA ZIDANE’I HATIRLATIYOR”
Ronaldo, Real Madrid’in genç İngiliz yıldızı Jude Bellingham’ın kendisine Zinedine Zidane’ı hatırlattığını ifade etti.
Bellingham’ı çok sevdiğini belirten Ronaldo, “Bana Zidane’ı anımsatıyor. Bellingham, çok genç ve parlayacak bir geleceği var. Real Madrid’e önemli katkılarda bulunacak.” diye ekledi.
“SUUDİ ARABİSTAN LİGİ KESİNLİKLE MLS’TEN İYİ”
Ronaldo, Suudi Arabistan liginde oynamaktan ve ailesiyle burada yaşamaktan keyif aldığını vurguladı.
Suudi Arabistan liginin gelişimine dikkat çeken Ronaldo, “Bu kadar hızlı büyüyeceğini düşünmemiştim ancak şu anki seviyeye geleceğini biliyordum. Suudi Arabistan ligi, kesinlikle Amerikan Futbol Ligi’nden (MLS) daha iyi. Eleştirileri yapanlar gerçekleri bilmiyor. Bahsettiğim şeyi yalnızca burada oynayanlar anlayabilir.” dedi.
Yeni deneyimlere açık olan Ronaldo, “Bu deneyimden gerçekten keyif alıyorum. Ailemle burada kendimi çok iyi hissediyorum. Büyük zorluklardan korkmuyorum. Suudi Arabistan’a gelme fikri beni ürkütmedi. Burada bulunan birçok Portekizli sayesinde ligin durumunu biliyordum.” şeklinde görüş belirtti.
Futbol tutkusunun devam ettiğini ifade eden ünlü futbolcu, Suudi Arabistan’da geçen bir gününü tarif ederken, “Her gün antrenman yapmak ve maç oynamak isteyerek uyanıyorum. Tabii ki eskisi gibi değil, biraz daha az ama halen tutkum var. Her gün spor salonuna coşku ile gitmiyorum. Duygusal olarak iyi ya da kötü hissettiğiniz günler oluyor ama adanmışlığım beni motive ediyor. Şu an hala çok iyi durumdayım ve sahada fark yaratıyorum. Her gün futbolun tadını çıkarıyorum. Uyanıp Georgina ile kahvaltı yapıyoruz, sohbet ediyoruz. Antrenmanlara katılıyorum ve sonra yemek için dönüyorum. Bazı günler çocukları okuldan alıyorum. Arada akşam yemeğine çıkıyorum. Normal bir yaşam sürüyorum.” cevabını verdi.