La Liga’nın 28. haftasında Real Madrid, Villareal ile karşı karşıya geldi. Estadio de la Ceramica’da gerçekleşen müsabakada, konuk ekip Real Madrid, sahadan 2-1 galip ayrıldı.
Villareal, maçın başlama düdüğünden yalnızca 7 dakika sonra Juan Marcos Foyth’un attığı golle öne geçti. Ancak, Real Madrid bu duruma hemen yanıt verdi ve Kylian Mbappe, 14 ve 23. dakikalarda attığı gollerle takımını öne geçirerek galibiyeti getirdi.
Bu galibiyetle birlikte, puanını 60’a çıkaran Real Madrid, Barcelona’nın 3 puan önüne geçerek liderlik koltuğuna oturdu. Villarreal ise üst üste ikinci mağlubiyetini alarak 44 puanda kalarak 5. sırada yer aldı.
Gelecek hafta Villarreal, Getafe’ye konuk olurken, Real Madrid ise Leganes’i evinde ağırlayacak.
MBAPPE TARİHE GEÇTİ
Kylian Mbappe, maçın başında attığı 2 golle dikkatleri üzerine çekti. Fransız forvet, büyük liglerde 6 sezon boyunca üst üste 30 gol atan ilk Fransız oyuncu olarak yeni bir rekoğa imza attı.
ARDA GÜLER, 83’TE GİRDİ
Milli futbolcumuz Arda Güler, 83. dakikada Fede Valverde’nin yerini alarak oyuna dahil oldu.
MBAPPE’DEN ARDA’YA TEPKİ
Mücadelenin 87. dakikasında Kylian Mbappe, Arda Güler’e bir tepki gösterdi. 82. dakikada sahaya giren milli oyuncu, sağ çaprazda topu kontrol ettikten sonra şutunu auta atarken, Mbappe, kendisine pas verilmediği için bir hayal kırıklığı yaşadı.
(Görüntüler S Sport’tan alınmıştır.)