Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna sınırında bir “tampon bölge” oluşturulmasını emretmiş bulunuyor.
KURSK BÖLGESİNE ZİYARET
Putin, yakın zamanda, yaklaşık 9 ay boyunca Ukrayna ordusunun denetiminde kalan Kursk bölgesini ziyaret etti. Bu bölge, şu an tamamen Rus kontrolü altına alınmış durumda.
Kurçatov şehrinde düzenlenen toplantıda, Kursk bölgesindeki belediye başkanlarıyla bir araya gelen Putin, inşası devam eden Kursk Nükleer Güç Santrali-2’yi de yerinde inceledi.
Ukrayna ordusu, 6 Ağustos 2024 tarihinde Kursk bölgesine giriş yaparak savaşta yeni bir cephe açmıştı. Ukrayna güçleri, Rus ordusuyla yaşanan şiddetli çatışmalar sonucunda bu bölgede hızla ilerleyerek 1268 kilometrekarelik bir alanı kısa bir süre içerisinde kontrol altına almayı başardı. Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov, 26 Nisan’da Putin’e, Kursk bölgesinin tamamen Ukrayna ordusundan arındırıldığını ve bu ordunun sahada mağlup olduğunu bildirmişti.