Depremle ilgili yaptığı açıklamalarla tanınan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, bu kez Kuşadası’ndaki villasına izinsiz ekleme yapması nedeniyle gündeme geldi.
Komşularının ihbarı üzerine, Kuşadası Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen incelemede, Ercan’ın villasında kaçak yapılar belirlendi. Zemin katta ruhsatı olmayan kapatmalar yapılmış, çatı katında ise izinsiz bir kat eklenmiş ve bahçesinde imar barışına aykırı ek yapılar bulunmaktadır.
Belediye, tespit edilen usulsüz yapıların yıkımı için yasal işlemlere başladı. Ancak Ercan, hukuki sürecin sonuçlanmasını beklemeden, kaçak bölümlerin yıkımını kendisi üstlenmeye karar verdi. Sabah saatlerinde başlatılan çalışmayla, izinsiz yapılar tamamen kaldırıldı.
Yeni Asır’ın haberine göre, yıkım sonrası Ercan, villasını bir emlak firması aracılığıyla satışa çıkardı ve Kuşadası’ndan ayrıldı.
Kuşadası Belediyesi’nin açtığı dava süreci devam ederken, Ercan’ın aldığı bu karar, “yanlıştan dönme” olarak değerlendirildi.