AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, TGRT Haber’de gerçekleştirdiği canlı yayında belediyelere yönelik yolsuzluk operasyonları hakkında dikkat çekici açıklamalarda bulundu.
“YOLSUZLUĞUN ÜZERİNE GİDİLİYOR”
Özdemir, bu operasyonların siyasi bir amaç taşımadığını, aksine belediyelerdeki usulsüzlüklere karşı yapıldığını vurgulayarak, “Bunu CHP belediyelerine yönelik bir operasyon olarak değil, yolsuzluğa yönelik bir mücadelenin parçası olarak değerlendirmek daha isabetli” ifadelerini kullandı.
Ayrıca, bazı ilçelerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) merkezli ekiplerin yerel yönetimi denetlediğine dikkat çeken Özdemir, vatandaşların en çok ruhsat ve imar işlemlerinde mağduriyet yaşadıklarını dile getirdi.
Programın başında terörle mücadele konusuna da değinen Başkan Özdemir, Türkiye’nin 40 yıldan fazla bir süredir terörle mücadelede ağır yükler taşıdığına dikkat çekti. Özdemir, “Bu mesele büyük ölçüde çözülmüş durumda. Evlatlarımız, hangi bölgede görev alırlarsa alsınlar, güvenle görevlerini yerine getiriyorlar.” şeklinde konuştu.
“AK PARTİ, VATANDAŞLA HER ZAMAN İÇ İÇE”
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in “Çarşıya pazara çıkıyorlar mı?” şeklindeki eleştirilerine de yanıt veren Özdemir, İstanbul’un her ilçesinde gerçekleştirilen saha çalışmalarını hatırlattı. Özdemir, “İlçe başkanlarımız yaptıkları çalışmalarla bu sorulara gerekli yanıtı verdiler. Biz de İl Başkanlığı olarak her daim vatandaşımızın yanındayız.” dedi.
Geçtiğimiz Cuma Ortaköy Camii’nde kıldığı namaz sonrasında yerel esnafı ziyaret ettiğine dikkat çeken Özdemir, AK Parti’nin vatandaşla iç içe olma geleneğini sürdürdüğünü ifade etti. “Orada bulunan esnafla bir araya gelip, onlarla birlikte olduğumuzu ve esnafın yanında sadece bizim olduğumuzu bir kez daha kanıtlamış olduk.” diyen Özdemir, AK Parti’nin çarşıda ve pazardaki varlığının asla sorgulanamayacağını belirtti.
Özdemir, AK Parti’nin her zaman halkın yanında olduğunu dile getirerek, “Vatandaşımız, AK Parti’nin çarşı pazardaki varlığını ve samimiyetini Özgür Bey’den çok daha iyi biliyor.” şeklinde konuştu.
“ŞİLE’DE YAŞANAN SORUNLARI GÖRDÜK”
Şile Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk operasyonlarına da değinen Özdemir, “1,5-2 ay önce Şile’de gerçekleştirdiğimiz saha çalışmalarında bu sorunlar bize bildirildi. Ruhsat süreçlerinde vatandaşlar büyük sıkıntılar yaşıyordu.” ifadelerini kullandı.
Beykoz, Şile, Gaziosmanpaşa gibi ilçelerdeki imar sorunlarının İBB’den gönderilen ekipler tarafından yönetildiğini belirten Özdemir, “O ilçelerin kendi evlatları olmayan, sadece yönetim altında bulunan ekipler tarafından kontrol edildiği görülüyor. Ahtapotun kolları daha da uzamış ve ilçelere sarmış durumda.” dedi.
“YOLSUZLUĞUN ÜZERİNE GİDİYORUZ”
CHP’li belediyelerdeki çürümüşlük algısına dikkat çeken Özdemir, “Bu durumu CHP belediyelerine yönelik bir operasyon olarak değil, yolsuzluğa yönelik bir müdahele olarak tanımlamak daha doğru.” ifadelerini kullandı.