AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, sosyal medya platformları üzerinden Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğuna dikkat çekti. Yargı sürecini manipüle etmeye çalışanların sokakları karıştırma çabasını kınadı.
Özdemir, “Milletimizin birlik ve beraberliğine yönelik provokasyonların farkındayız. Yargı sürecini yanıltıcı şekilde perdeleyenlerin niyetlerini ve oyunlarını iyi biliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da belirttiği üzere, CHP Genel Başkanı’nın davet ettiği sokak, bir çıkmaz sokaktır.” şeklinde konuştu.
CHP’nin kaos yaratma hedefinde olduğunu vurgulayan Özdemir, hukukun üstünlüğünü vurgulayarak, “Bu millet, sokakları bir savaş alanına dönüştürmek isteyen zihniyete asla pabuç bırakmamıştır. Hiç kimse milletimizin sağduyusunu sorgulamaya kalkmasın. Bugün, sağduyu ile hareket etme zamanıdır. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir ve hukukun üstünlüğü, millet iradesinin en önemli güvencesidir. Hukuka inanan herkes, hak arayışını sokaklarda değil, mahkemede gerçekleştirmelidir.” dedi.
Ayrıca vatandaşlara sağduyulu davranmaları çağrısında bulunan Özdemir, “Bizim pozisyonumuz, milletin yanındadır. Durduğumuz yer, adalet, hukuk ve demokrasinin yanıdır. Tüm vatandaşlarımıza buradan çağrımız: Sağduyuyu yitirmeyelim. Fitneye ve provokasyona fırsat vermeyelim.” ifadeleriyle açıklamalarını sonlandırdı.
“Milletimizin birlik ve beraberliğine kasteden provokasyonların farkındayız. Yargı sürecini kamufle ederek sokakları karıştırmaya çalışanların niyetini de oyunlarını da çok iyi biliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi, CHP Genel Başkanı’nın çağırdığı sokak, çıkmaz…”
— Abdullah Özdemir (@abdullahozdemir) March 22, 2025
Özgür Özel’in halkı sokağa çağırması üzerine, “Peki Erdoğan haksız yere hapse atıldığında ne yaptı?” sorusu gündeme geldi.