Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, PKK’nın silah bırakma süreci hakkında dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Özdağ, “PKK silah bırakacak dendi, terör bitecek dendi. İtiraz ettik ve haklı çıktık. Bugün YPG ve PJAK silah bırakmıyor. PKK’nın silah bırakmasının artık ne gibi bir anlamı kalmıştır?” ifadelerini kullandı.
Özdağ, Ankara’daki partisinin başkanlık divanı ve genel kurul toplantısı öncesi bir basın toplantısı düzenleyerek, CHP’li belediyelere yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturmalarına da eleştirilerde bulundu. Bu tür uygulamaların FETÖ’nün geçmişteki kumpaslarını hatırlattığını söyleyen Özdağ, “Siyasi motivasyonlarla gerçekleştirilen bu operasyonlar, Türkiye’nin ihtiyacı olan iç cepheyi zayıflatmaktadır. Yargının tarafsızlığı sorgulanır hale gelmiştir,” şeklinde konuştu.
“Türk kimliğinden mi vazgeçeceğiz?”
Özdağ, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “yeni milli kimlik” açıklamalarına da sert tepki gösterdi. “Yeni bir anayasa adı altında Türk kimliği hedef alınıyor. 66’ncı maddeye müdahale edilerek, Türkçe dışındaki dillerde eğitim imkanı sunulmak isteniyor. Bu durum, devlet destekli kültürel çözülmenin yolunu açar,” dedi.
Yeni anayasa tartışmalarına karşı olan duruşunu da belirten Özdağ, mevcut anayasanın 19 kez değiştiğini hatırlatarak, “Yeni anayasa diyerek kimliğimizi ve tarihsel birikimimizi silmeye çalışıyorlar. Bu girişimler, terör örgütlerinin talepleriyle örtüşmektedir. Milletimizin bu duruma sessiz kalmaması gerekir,” açıklamasında bulundu.
Milli kültür uyarısı: Proje ile kimlik inşa edilemez
Konuşmasının sonunda, Anadolu’da “yeni bir milli kültür oluşturma” çabalarına dikkat çeken Özdağ, bu girişimlerin devlet destekli bir toplumsal dönüşüm projesi olduğunu öne sürdü. “Türk milletinin tarihi ve kültürü dışlarak oluşturulan hiçbir kimlik, toplumsal birlik sağlayamaz,” şeklinde konuştu.