Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 142 gün süren tutukluluğunun ardından 11 Haziran Çarşamba günü saat 10.30’da Silivri Ceza İnfaz Kurumu’ndaki mahkeme salonunda hakim karşısına çıkacak. Özdağ, duruşmaya katılım çağrısını avukatları aracılığıyla sosyal medya hesabından duyurdu.
“En Uzun Süre Tutuklu Kalan Kişiyim”
Özdağ, sosyal medya paylaşımında, Türk Ceza Kanunu’nun 216. maddesi çerçevesinde tutuklu kalan en uzun kişi olduğunu ifade etti. Ayrıca, tutukluluğunun asıl sebebinin Abdullah Öcalan ve PKK ile yapılan müzakerelere karşı çıkması olduğunu ileri sürdü.
“Hukukun İktidara ve Muhalefete Ayrı Uygulandığı Bir Türkiye”
Adalet sistemiyle ilgili eleştirilerde bulunan Özdağ, “İktidara ayrı, muhalefete ayrı hukukun uygulandığı bir Türkiye’de yaşamak dileğiyle, imkanı olan herkesi duruşmama davet ediyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu. Duruşma, Özdağ’ın geleceği açısından önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor.