Dün Eskişehir-Kütahya kara yolu üzerinde meydana gelen kaza, 25’nci kilometrede gerçekleşti. Kontrolü kaybeden Resul Tosun’un kullandığı bir yolcu otobüsü yoldan çıkarak yan yattı. Otobüste bulunan 23 yolcudan birçoğu, kendi çabalarıyla otobüsün ön camını kırarak dışarıya çıktı. Yaralanan 3 yolcu ise Kütahya Şehir Hastanesi’nde tedavi altına alındı.
Eskişehir Emniyet Müdürlüğü, Kütahya yakınlarında devrilen ve yan yatan otobüsün, Eskişehir Otogarı’ndan çıkmadan önce trafik polisleri tarafından denetlendiğini ve tüm yolcuların emniyet kemeri takmalarının sağlandığını belirtti.
Kazayı yara almadan atlatan yolcuların teşekkür ettiği açıklamada, “Kurban Bayramı sürecinde otogardaki yolcuların emniyet kemeri takma konusunda bilgilendirildiği ve trafik polisleri tarafından uyarıldığı bildirilmiştir. Yolcular, otogardan çıkarken emniyet kemeri kullanımı konusunda bilgilendirilen ve kemerlerini takan bir şekilde seyahat etmişlerdir. Yolcular, kaza anına kadar emniyet kemeri takılı bir şekilde seyahatlerine devam ettiklerini ve bu nedenle trafik polisine teşekkür ettiklerini belirtmişlerdir” denildi.
Eskişehir Otogarı’nda yapılan emniyet kemeri bilgilendirmesi sırasında çekilen videoda, trafik polisinin yolculara emniyet kemeri kullanımı konusunda bilgilendirme yaptığı ve yolcuların kemer taktığı görülmektedir. Polisin konuşmasında, “Emniyet kemeri kullanımının önemi üzerine kısa bir bilgilendirme yapmak istiyorum. Emniyet kemeri sadece şoförler için değil, yolcular için de yasal bir zorunluluktur. Seyahatinize başlamadan önce emniyet kemeri takmayı unutmayın ve varış noktanıza kadar kemerinizi takılı tutun. Emniyet kemeri takılıysa, can kayıplarını yüzde 45 ve ağır yaralanmaları yüzde 60 önleyebilir. Trafikte bir can kaybı büyük bir kayıptır. Lütfen trafik kurallarına ve emniyet kemeri kullanımına dikkat edin” dedi.