Orban: Ukrayna’nın AB Üyeliği Ekonomiyi Tehdit Ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Ukrayna’nın Avrupa Birliği üyeliği hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Orban, son günlerde yaptığı açıklamalarda, Ukrayna’nın AB üyeliğinin Avrupa ekonomisine büyük zararlar verebileceğini vurgulayarak bu duruma karşı çıktığını belirtti.

“DİĞER AB ÜLKELERİ, MACARİSTAN’IN UKRAYNA’NIN ÜYELİĞİNE KARŞI DURUŞUNU SESSİZCE DESTEKLİYOR”

Bu ifadelerini, Belçika’nın Brüksel şehrinde gerçekleştirilen AB zirvesinde basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda tekrar eden Orban, Macaristan’ın Ukrayna’nın AB üyeliğini engelleme fikrine açıkça karşı duran tek üye ülke olduğunu ifade etti.

Aynı zamanda, kapalı kapılar ardında diğer AB ülkelerinin de bu duruma benzer bir perspektife sahip olduğunu dile getiren Orban, “Diğer AB ülkeleri, Macaristan’ın Ukrayna’nın üyeliğine karşı tutumunu sessizce destekliyor. Fakat açıkça konuşma zamanına gelindiğinde, yalnızca Macaristan bu konuya karşı net bir tavır sergiliyor. Ancak bu pozisyona katılan başka ülkeler de mevcut. Nihayetinde bu ses, konferans salonuna ulaşacaktır.” dedi.

TARTIŞMALARIN DEVAM EDECEĞİNE İNANDIĞINI İFADE ETTİ

AB toplantısında Ukrayna’nın AB’ye “hızlı” üyeliğine karşı çıkacağını ifade eden Orban, Macaristan’da bu konuyla ilgili bir referandum yapılacağını ve ardından Budapeşte’nin resmi tutumunu Brüksel’e bildireceğini belirtti.

Orban, bu konudaki tartışmaların devam edeceğine dair inancını da sözlerine ekledi.

ORBAN’IN UKRAYNA’NIN AB ÜYELİĞİNE KARŞI GÖRÜŞLERİ

Son zamanlarda Ukrayna’nın AB üyeliğine karşı çıktığını sık sık dile getiren Orban, Ukrayna yetkililerinin Transkarpatya bölgesindeki Macar azınlığın haklarını geri vermediğini ve Orta Avrupa’nın enerji güvenliğini tehdit eden eylemleri durdurmadığını öne sürdü.

Budapeşte yönetimi, Kiev’in AB üyeliği üzerine yapılan müzakerelerde bu taleplerini dile getirirken, Orban, Ukrayna’nın tüm üyelik şartlarını yerine getirmesi durumunda ileride AB’ye kabul edilmesini destekleyeceğini aktardı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Orban: Ukrayna’nın AB Üyeliği Ekonomiyi Tehdit Ediyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye'ye Dair ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!