AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP lideri Özgür Özel’e Gazze konusundaki açıklamaları nedeniyle sert bir tepki gösterdi. Çelik, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Özel’in Cumhurbaşkanımızın samimiyetini sorgulaması, siyasi dalaletten başka bir şey değildir.” ifadelerine yer verdi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP lideri Özgür Özel’e yönelik eleştirilerini artırdı. Özel, ABD’nin Gazze’ye yönelik sürgün planına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sessiz kaldığını öne sürdü. Bu duruma tepki gösteren Çelik, “Bu tutum, tam anlamıyla bir siyasi gaflettir.” şeklinde konuştu. Çelik, Özel’in Cumhurbaşkanımızın Filistin davasına olan duyarlılığını sorgulamasının büyük bir yanlış olduğunu vurguladı.
Çelik, “Sayın Cumhurbaşkanımız, Filistin davası konusunda gösterdiği kararlılıkla dost düşman tüm dünyayı etkilemiştir.” diyerek, Özgür Özel’in ifade ettiği düşüncelerin geçerliliğini yitirdiğini belirtti. Ayrıca, Özel’in geçmişte Filistin’deki direnişi sorgulamasının siyasi bir değerlendirme olmayacağını ifade etti.
“TARİHİN EN ŞUURSUZ İŞLERİNDEN BİRİNE İMZA ATMIŞ”
Çelik, sözlerine şöyle devam etti: “CHP Genel Başkanı Özgür Özel, siyasi tarihin en şuursuz işlerinden birine imza atıp, Cumhurbaşkanımızın Filistin konusundaki hassasiyetini sorgulamaya çalışmıştır. Özel’in tavrı, gerçekten düşündürücüdür.
Cumhurbaşkanımız, siyasi hayatı boyunca hem ulusal hem de uluslararası platformlarda Filistin davasıyla ilgili kimsenin söylemeye cesaret edemediği gerçekleri en açık biçimde ifade eden bir lider olmuştur.”
Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD yönetiminin tutumuna karşı net bir duruş sergilediğine dikkat çekti. Erdoğan’ın, 1967 sınırları içinde, Doğu Kudüs’ü başkent olarak kabul eden bağımsız ve egemen bir Filistin Devleti’nin kurulmasının, siyasi yaşamının en temel ilkelerinden biri olduğunu hatırlattı.
Ayrıca, Erdoğan’ın Hamas’a karşı yaklaşımı konusunda da bilgiler veren Çelik, Cumhurbaşkanımızın, Hamas’a terörist diyenlere karşı çıkmış olduğunu ve Hamas üyelerini “öz vatanını savunan kişiler” olarak tanımladığını vurguladı. Bu değerlendirmelerin, Erdoğan’ın siyasi yasaklı olduğu dönemde dahi ısrarla ifade edildiğini aktardı.
Özgür Özel ise, İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği saldırılar sırasında Hamas’a karşı tutumunu önce terörist tanımlamasıyla başlamış, sonrasında gelen tepkilerle “Hamas terör eylemleri yapıyor.” sözleriyle değiştirmiştir.
“CUMHURBAŞKANIMIZ HER DAHİM İNSANLIK VİCDANININ SÖZCÜSÜ OLMUŞTUR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, hayatı boyunca Filistinli kardeşleri için verdiği desteklerin, sadece Türkiye’nin değil, dünyanın insanlık vicdanının sesini duyuran bir lider olarak tanınmasını sağladığını dile getiren Çelik, Filistin konusunda gösterdiği kararlılığa dikkat çekti.
Çelik, “Sayın Cumhurbaşkanımızın Filistin davasına olan duyarlılığı, tüm uluslararası kamuoyunca da bilinmektedir.” ifadeleriyle durumu özetledi.
“SİYASİ DALALETTEN BAŞKA BİRŞEY DEĞİL”
Son olarak, Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın samimiyetini sorgulayarak Filistin’deki direnişin meşruiyetini sorgulamasını güçlü bir dille eleştiren Çelik, bu tür yaklaşımların sadece siyasi dalalet olduğunu yineledi.