Bulgaristan futbol liginde yaşanan bir olay, hem gözlemcileri hem de dünya kamuoyunu şaşkına çevirdi.
Arda Kardzhali kulübü, pazar günü oynanan Levski Sofya maçı öncesi, eski futbolcusu Petko Ganchev’in vefat ettiğini belirtip, bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirdi.
YANLIŞ ANLAŞILMADAN DOLAYI ÖZÜR DİLEDİLER
Ancak karşılaşma sona ermeden, Arda Kardzhali kulübü, olayın bir yanlış anlama sonucu meydana geldiğini açıklayarak özür diledi.
Kulüpten yapılan resmi açıklamada, “PFC Arda yönetimi, kulübün yanlış bir bilgi almasından dolayı Petko Ganchev ve ailesinden derin bir özür dileriz. Kendisine sağlıklı bir hayat dileriz.” ifadeleri yer aldı.
Ganchev, Bulgar basınına yaptığı açıklamada, kulüp yetkililerinin kendisini arayarak özür dilediğini belirtti.
“TELEVİZYONDA ÖLDÜĞÜNÜ DUYURDULAR”
Ganchev, konuyla ilgili olarak, “Eve dönerken telefonum bir anda çalmaya başladı. Park ederken eşim beni ağlayarak karşıladı. ‘Petko, televizyonda öldüğünü duyurdular.’ dedi. Ne olduğunu anlamadım.” şeklinde konuştu.
Futbol dünyasında daha önce birçok ilginç olay yaşanmış olsa da, hayatta olduğu maç sırasında ölü sanılan bir futbolcu için saygı duruşu yapılması, tarihe geçmiş bir skandal olarak kayıtlara geçti.