İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, pazartesi günü ABD Başkanı Donald Trump ile bir görüşme gerçekleştirmesi bekleniyor. Bu durum, İsrail basınında geniş şekilde yer buldu.
BEYAZ SARAY’DA BULUŞTULAR
Yedioth Ahronoth ve Jerusalem Post gazetelerinin haberlerine göre, Netanyahu, Trump ile görüşmek üzere Washington’a hareket etti.
Görüşmenin Beyaz Saray’da gerçekleştirileceği hedef kitleyi bilgilendiren gelişmeler arasında yer aldı.
Toplantının ardından, Trump’ın Orta Doğu Temsilcisi Steve Witkoff’un da katılacağı geniş bir toplantının düzenleneceği bildirildi.
UCM KARARINA RAĞMEN MACARİSTAN’A GİTTİ
Netanyahu’nun ayrıca ABD Hazine Bakanı Scott Bessent ile de bir görüşme yapması bekleniyor. Bu görüşmede, ABD’nin İsrail’den yapılan ithalata gümrük vergisi uygulama kararı üzerinde durulacak.
Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) tarafından verilen tutuklama kararına rağmen, 3 Nisan’da Macaristan’a resmi bir ziyaret gerçekleştiren Netanyahu, Budapeşte’deki mevkidaşı Viktor Orban ile bir araya gelirken dikkat çekti.
NETANYAHU, ORBAN’I ‘DOSTU’ OLARAK TANIMLADI
Yapılan basın toplantısında Orban, başbakanlık görevine geldiği dönemde UCM’ye katılma kararı almış olduğuna ve şimdi de bu karardan çıkmak için imza attığına değindi.
Netanyahu ise, Avrupa’da ülkesini anlayan birkaç ülkeden biri olarak Macaristan’ı tanımlayarak, Orban’ı dostu olarak nitelendirdi.
UCM, 21 Kasım 2024’te yaptığı açıklamada, Gazze’de işlenen savaş suçları ve insanlığa karşı suçlardan dolayı Netanyahu ve eski Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında tutuklama emri verdiğini bildirmişti.