Narin Güran Davası: 11 Saatlik Duruşma Sonuçlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Narin Güran cinayeti davasında, tutuklu sanıklar Birsen, Fuat ve Maşallah Güran, Salim Güran’ın işçisi Mehmet Selim Atasoy, Mehmet Şevket Kaya ve Muhammed Kaya’nın yanı sıra tutuksuz sanıklar Şeyma Kaya, Hediye Güran, İbrahim Halil Güran, Barış Güran, Kurtuluş Güran ve Ömer Faruk Güran ile suça sürüklenen çocuklar R.A. (16), M.G. (16) ve İ.K. (17) yargılandığı 4. duruşma yaklaşık 11 saat sürdü.

Duruşmada savunmaların tamamlanmasının ardından mahkeme, karar için 30 dakikalık bir ara verdi. Mahkeme heyeti, savcının mütalaası doğrultusunda, Birsen, Maşallah ve Fuat Güran’a ‘suçluyu kayırma’ suçlamasıyla 3 yıl 6 ay hapis cezası vererek tutukluluk halinin devamına karar aldı. Ayrıca, tutuklu sanıklardan Salim Güran’ın işçileri Mehmet Selim Atasoy, Mehmet Şevket Kaya ve Muhammed Kaya’ya da aynı suçtan 3 yıl 5 ay hapis cezası verildi.

Tutuksuz sanıklar Şeyma Kaya, Hediye Güran, İbrahim Halil Güran, Barış Güran, Kurtuluş Güran ve Ömer Faruk Güran’a ‘suçluyu kayırma’ suçlamasından 3 yıl hapis cezası çıkarıldı. Suça sürüklenen çocuklardan 16 yaşındaki R.A.’ya 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Diğer çocuk sanıklar M.G. (16) ve İ.K. (17) ise 1 yıl 3 ay hapis cezası aldı; ancak mahkeme, bu iki sanık için Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılmasına karar vererek cezayı erteledi.

Sabah’tan Hüseyin Kaçar’ın haberine göre, mahkeme, tutuklu üç sanığın tutukluluk sürelerini göz önünde bulundurarak tahliye edilmelerine hükmetti. Narin Güran cinayetinin 2. davası tamamlanırken, dosya gerekçeli karar yazıldıktan sonra 17. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından Bölge İstinaf Mahkemesi’ne gönderilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Narin Güran Davası: 11 Saatlik Duruşma Sonuçlandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye'ye Dair ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!