Myanmar’ın merkezi, art arda meydana gelen 7,7 ve 6,4 büyüklüğündeki iki depremle sarsıldı. Depremin etkileri, Çin ve Tayland gibi komşu ülkelerde de hissedilirken, insanlar büyük bir panik içinde sokaklara döküldü.
ÖLÜ SAYISI BİNİ AŞTI
Depremin ardından yapılan ilk değerlendirmelere göre, binden fazla kişinin yaşamını yitirdiği belirtiliyor. Arama kurtarma çalışmaları ise hâlâ devam etmektedir.
Bu depremin etkileri sosyal medyada yapılan paylaşımlar aracılığıyla gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Bazı yüksek bina inşaatlarının çökmesi ve köprü ile evlerin yıkılması gibi olaylar, ülkede büyük bir yıkıma neden oldu.
Yüksek yapıların sarsılması sırasında meydana gelen panik oldukça şiddetliydi. Gökdelenlerin üst katlarındaki havuzlardaki sular, taşarak aşağıya doğru metrelerce yükseklikten dökülerek bir şelale görünümünü oluşturdu.
DEPREME GÖKDELENİN EN ÜST KATINDAKİ HAVUZDA YAKALANDILAR
Bir çiftin deprem sırasında gökdelenin en üst katındaki havuzda yaşadığı korku dolu anlar kameralara yansıdı.
Kayıtlara geçen görüntülerde, havuzdaki keyifli anların bir anda kabusa döndüğü görülüyor. Suların taşmaya başlamasıyla paniğe kapılan çift, derhal havuzdan dışarı çıkmaya çalıştı.