Microsoft’tan Windows 11 Ses Sorununa Dur Dedi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Microsoft, Windows 11 24H2 sürümünde meydana gelen ciddi bir ses hatası nedeniyle güncellemeleri durdurdu.

Şirket, daha önce oyunlarla ilgili bir sorunun çözüldüğünü duyurmuştu; ancak şu anda Dirac Audio ile bağlantılı yeni bir ses probleminin ortaya çıkması üzerine, uyumluluk koruma mekanizmasını yeniden devreye almış durumda.

Aralık 2024’te ilk kez tespit edilen bu sorun, bazı cihazlarda entegre hoparlörlerin yanı sıra Bluetooth hoparlörlerin ve kulaklıkların çalışmamasına neden olmakta.

Ayrıca, hem Microsoft’un kendi uygulamaları hem de üçüncü taraf yazılımlar, bu cihazları tanımakta zorluk çekiyor.

SES SORUNU HENÜZ ÇÖZÜLMEDİ

Microsoft, bu sorunu çözmek amacıyla uzun bir süredir çalışıyor. Ancak, son güncellemenin ardından hata durumu “azaltılmış” seviyeden “onaylanmış” seviyeye yükselmiş durumda.

Bu gelişme, sorunun henüz çözüme kavuşmadığını ve etkilenen kullanıcıların daha uzun bir bekleme süresiyle karşı karşıya kalacağının bir işareti niteliğinde.

Gerekli sürücü güncellemelerinin henüz yayınlanmamış olması, sorunun tamamen Microsoft kaynaklı olmadığı düşüncelerini de beraberinde getiriyor.

ETKİLENEN KULLANICILAR NE YAPMALI

Bu sorundan etkilenen kullanıcıların, Microsoft’tan gelecek yeni güncelleme veya sürücüleri beklemeleri gerekiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Microsoft’tan Windows 11 Ses Sorununa Dur Dedi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye'ye Dair ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Reklam Engelleyicisi Tespit Edildi

Sitemize katkıda bulunmak için lütfen reklam engelleyicinizi devredışı bırakın.