Meksika, Sınırda 10 Bin Asker Göndermeye Hazır!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meksika Devlet Başkanı Claudia Sheinbaum, ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı telefon görüşmesinin ardından, sınırdaki uyuşturucu kaçakçılığı ile mücadele amacıyla 10 bin asker göndereceğini açıkladı. Bu yeni durum, Trump’ın Meksika’ya yönelik ek gümrük vergisini 1 aylığına askıya alma kararını da beraberinde getirdi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Meksika’dan yapılan ithalat için öngörülen yüzde 25’lik ek gümrük vergisi içeren kararnameyi imzalamasının ardından Meksika, hızla harekete geçti. Claudia Sheinbaum ve Donald Trump, ön görüşmede yeni gümrük vergisini detaylı olarak ele aldı.

Sheinbaum, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, Meksika’nın uyuşturucu kaçakçılığı ile mücadelesini artırmak üzere ABD sınırına 10 bin Ulusal Muhafız göndereceklerini belirtti. Ayrıca, gümrük vergisinin askıya alınması yönündeki önerisinin Trump tarafından kabul edildiğini ifade etti.

“DERHAL 10 BİN ASKER GÖNDERMEYİ KABUL ETTİ”

Trump, 1 Şubat tarihinde uygulamaya konulan Meksika’ya yönelik gümrük vergisi hakkında Truth Social adlı platformda bir açıklama yaptı. Görüşmenin oldukça verimli geçtiğini ve sınır güvenliği konularında anlaştıklarını vurguladı.

Trump, “Devlet Başkanı Sheinbaum ile dostane bir sohbet gerçekleştirdik. Kendisi, Meksika ile ABD’yi ayıran sınıra derhal 10 bin asker göndermeyi kabul etti. Ayrıca, müzakerelerin yapılacağı bir aylık süre boyunca gümrük vergilerini durdurma konusunda uzlaşmaya vardık.” dedi. Bu adımların, ABD’ye fentanil ve düzensiz göçmen geçişlerini engellemeye yardımcı olacağını belirten Trump, ticari müzakereleri dört gözle beklediğini kaydetti.

Meksika Devlet Başkanı Sheinbaum, bu konuyla ilgili olarak X hesabından verdiği mesajda, sınıra 10 bin asker göndereceğini ve ABD’nin gümrük vergisinin 1 ay süreyle durdurulduğunu duyurdu.

TİCARET SAVAŞLARI

Trump, geçtiğimiz günlerde Kanada ve Meksika’dan yapılan ithalat için yüzde 25, Çin’den de yapılan ithalat için yüzde 10 ek gümrük vergisi uygulama yönündeki kararnameyi imzaladı. Trudeau, Trump’ın bu kararlarını duyurmasının ardından, ABD’den yapılan ithalata gümrük vergisi uygulayacaklarını belirtti. Kanada Başbakanı, ABD’den yapılan 155 milyar Kanada doları değerindeki ithalata yüzde 25 gümrük vergisi getirileceğini ifade etti. İlk etapta, 30 milyar Kanada doları değerindeki ürünler için uygulama hemen başlayacak, kalan 125 milyar dolarlık ürünler içinse 21 gün sonra işlem gerçekleştirilecek.

Trump yönetiminin gümrük vergisi kararlarını kınayan Çin ise, bu durumu Dünya Ticaret Örgütü nezdinde itiraz edeceğini ve karşı tedbirler alacağını açıkladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Meksika, Sınırda 10 Bin Asker Göndermeye Hazır!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye'ye Dair ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!