Real Madrid’in yıldız forveti Kylian Mbappe, Fransa 2. Futbol Ligi (Ligue 2) takımlarından Caen’i satın almıştı.
Mbappe, kulübü satın aldıktan bir ay sonra Caen’i ziyaret ederek destek mesajı göndermişti. Ziyaret sırasında, “Burada olmam önemliydi. İnsanlara güvenebilecekleri birinin olduğunu göstermek istedim” ifadelerini kullanmış, takımın zorlu durumunun bilincinde olduğunu ve projeye inandığını belirtmişti.
MUHTEŞEM DAHA ÖNCE SATIN ALMIŞTI
Mbappe yönetimindeki Caen, bu sezon 31 lig maçında yalnızca 5 galibiyet elde edebilmiş ve ligin son sırasına demir atmış durumda.
Cuma günü oynanan maçta Martigues’e 3-0 mağlup olan Caen, sezonun bitmesine haftalar kala matematiksel olarak küme düşmeyi garantiledi.
1984’TEN BU YANA İLK: ÜÇÜNCÜ LİGE DÜŞTÜLER
Caen, 1984 yılından bu yana Fransa’nın ilk iki liginde mücadele ediyordu, ancak bu üzücü düşüş taraftarlar tarafından büyük bir öfkeyle karşılandı.
Maç sonrası stadyumda açılan pankartlar ise hem yönetimi hem de futbolcuları hedef alarak durumu protesto etti.