Marmara Denizi’nde Silivri açıklarında dün 6.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. 13 saniye süren bu sarsıntının ardından, en büyüğü 5.9 olmak üzere toplamda 266 artçı sarsıntı kaydedildi.
Geceyi evlerinde geçirmek istemeyen vatandaşlar, parklar, camiler ve mesire alanlarında kurdukları çadırlarda sabahlamak zorunda kaldı. Depremin ardından, halk arasında “Büyük İstanbul depremi bu muydu?” ve “Devamı gelecek mi?” gibi sorular gündeme geldi.
Vatandaşları paniğe sürükleyen bu deprem, uzmanların sıkça dile getirdiği büyük İstanbul depremine dair endişeleri de artırdı. Depremin hemen ardından açıklamalarda bulunan Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, “Kuzey Marmara’da ilginç gelişmeler var.” diyerek, depremin yönü hakkında bilgiler verdi.
Ercan, “Dün odak noktası Silivri’den Büyükçekmece’ye doğru kaydeden sarsıntılar, bugün batı kolu üzerindeki Marmara Ereğlisi’ne doğru dizilmeye başladı. Beklenen durum da buydu. Görünen o ki, gerginlik aktarımının büyük bir kısmı Doğu’ya, Büyükçekmece’ye doğru kaymış durumda.” dedi.
Profesör Ercan, “Şu anda Marmara, büyük bir deprem yaratma kapasitesine sahip değil. Marmara bölgesi toplu bir hareket sergiliyor. 1999 Gölcük depreminde yaklaşık 132 atom bombası gücünde bir gerginlik boşaltıldı; şu an ise bu kesenin boş olduğunu söyleyebiliriz.” şeklinde konuştu.