Mali’de Altın Ararken Göçük: 48 Kadın Hayatını Kaybetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mali’de bir grup kadın, altın aramak için açık bırakılan bir maden sahasına tırmandıkları esnada bir göçük olayı yaşandı.

Yerel basında çıkan haberlere göre, olay dün Kayes bölgesindeki Kenieba kasabası yakınlarında, daha önce bir Çinli firma tarafından işletilen ve terkedilen maden sahasında gerçekleşti.

HAYATINI KAYBEDENLERİN ÇOĞU KADIN

İlk belirlemelere göre, göçükte 48 kişi yaşamını yitirdi ve bu kişilerin çoğunluğunu kadınlar oluşturuyor.

Göçüğün, altın arama amacıyla maden sahasına tırmanan bir grup kadın tarafından tetiklendiği bildirildi.

ARAMA KURTARMA FAALİYETLERİ SÜRÜYOR

Olayın ardından arama kurtarma çalışmaları hızla devam etmekte.

OCAK AYINDA DA BİR FACİA YAŞANMIŞTI

Geçtiğimiz Ocak ayında, ülkenin güney kesimindeki bir kaçak altın madeninde yaşanan toprak kaymasında en az 10 kişinin hayatını kaybettiği bildirilmişti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Mali’de Altın Ararken Göçük: 48 Kadın Hayatını Kaybetti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye'ye Dair ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!