Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş, 664. Kırkpınar Tarihi Yağlı Güreşleri’nin bir yıllık titiz çalışmanın sonucu olarak gerçekleştirildiğini belirtti. Organizasyondan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, etkinliğin başarılı geçtiğini ifade etti.
Türkiş, Edirne Belediyesi ve Valiliğin güreşlere sağladığı katkıların altını çizerken, “Gençlik ve Spor Bakanlığımızla birlikte güreşe ve güreşçiye desteğimizi sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.
Bu yıl güreşlerde önemli bir yeniliğe imza attıklarını belirten Türkiş, “Bugünkü 8 müsabakayla birlikte galip gelen sporculara ödül verilecek yeni bir sistem uygulamaya alınıyor. Artık galibiyetler yalnızca puanla değil, aktif oyunla kazanılacak. Bu değişiklik, güreşleri daha ilgi çekici hale getirecek. Ligde uyguladığımız farklı puan sistemi de bu gelişimi destekliyor.” dedi.
KIRKPINAR YENİ YUVAYA TAŞINIYOR
Kırkpınar Er Meydanı’nın mevcut tesisinin günümüz ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz kaldığını vurgulayan Türkiş, alanın yenilenmesi gerektiğini açıkladı.
Yeni tesislerin, mevcut alana 670 metre mesafedeki Sarayiçi bölgesine inşa edileceğini duyuran Türkiş, konuya ilişkin şu ayrıntıları paylaştı:
Mevcut tesisler yıllar önce yapıldı ve artık ihtiyaçları karşılamaktan uzak. Bu yıl bazı iyileştirmeler yapıldı ama bunlar geçici çözümler. Amacımız, 2-3 yıl içerisinde Kırkpınar’ı hem modern hem de geleneksel dokusuna uygun bir tesise taşımak. Bu süreçte mevcut alan kullanılmaya devam edecek. Cumhurbaşkanımız ve Bakanımız bu sürece büyük destek veriyor. Sayın Valimizin de yer tespiti konusundaki katkıları oldukça önemli.
Türkiş, yeni Kırkpınar tesislerinin, kültürel mirası korumanın yanı sıra modern gereklilikleri de karşılayacak şekilde tasarlanacağını sözlerine ekledi.